Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neznámá příčina úbytku volné paměti RAM a celkové zpomalení počítače

Na upozornění, že bych se mohl "vyžvýknout", reaguji tím, že jsem se již vyžvýkl, alespoň tedy částečně. První dvě požadované informace jsem uváděl: je to notebook (to jsem myslím napsal dvakrát), RAM má 3GB (to jsem psal jednou). Ale vím, asi jsem měl vše napsat na jednom místě. Takže:
Toshiba Satellite U400 - 138, procesor Intel Core Duo P8400, 2,266GHz, RAM: 3GB.
OS mám Windows 8 Enterprise, 64bitový (používám jej od prosince, dosud bez problémů ;-)).
Netuším, jsou-li hodnoty ukazované systémem hodnoty skutečné, ale pokud ne, jak to zjistit? Soudím, že skutečné jsou, zejména proto, že se to určitým způsobem projevuje (jak jsem psal, tak oním zpomalením (když např. pustím Winamp, čekám skoro půl minuty, než se spustí a můžu s ním něco dělat, předtím to bylo během sekundy ;-))). Také mám nainstalován Advanced System Care, který mi ukazuje stejnou hodnotu. V této chvíli je RAM konzumována z 94%.

Odpověď na otázku, co jsem instaloval, je již také obsažena v předchozím příspěvku. Neinstaloval jsem nic... a to dlouho předtím, než problém nastal ;-) A na divných stránkách jsem s největší pravděpodobností nebyl (neuvědomuji si, že bych navštěvoval stránky jiné, než ty pro mě obvyklé). Ale historií jsem se důkladně neprokousával, takže si jistý nejsem.
Také jde o to, že ostatní hodnoty jsou v pořádku... procesor je zaměstnán jen na 5 - 10% (při běžné činnosti), disk zhruba také tak. Takže opravdu nevím, čím jiným by to zpomalení mohlo být způsobováno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny