Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neznámá příčina úbytku volné paměti RAM a celkové zpomalení počítače

Zdravím,
zhruba před čtyřmi dny jsem si po zapnutí počítače všiml, že se má práce na něm hrozně zpomalila. Po spuštění správce úloh jsem zjistil, že je RAM blokována z 94%, což je nejspíš příčina onoho zpomalení. Dříve však vše fungovalo normálně a vím, že RAM byla vždy na úrovni 50 - 60%. Nejhorší je, že se mi nedaří zjistit, co paměť takto ve velkém konzumuje. Když vypnu prohlížeč, který žere cca 200MB, vrátí mi to pouze 6 - 7% (z celkových 3GB). U ostatních věcí však už takové vysoké položky nevidím. Další proces v pořadí již žere pouhých 70MB, třetí dokonce jen 30MB, a pak to dále klesá. Je tam dost systémových procesů, které žerou kolem 2MB. Proto nechápu ten náhlý úbytek, protože nedokážu zjistit, v čem vězí příčina. Delší dobu jsem také neinstaloval nic nového. Napadá mě, že by to mohl být nějaký vir, ale tím si nejsem jistý.
Jediná další věc, která mě napadá, je to, že se mi zhruba ve stejnou dobu objevila taková menší HW závada na noťasu. Ať dělám cokoliv, stále mi svítí všechna tlačítka nad klávesnicí (pro vypnutí zvuku, wi-fi, ovládání hudby). Navíc nereagují na stisknutí. Nevím, zda tyto dvě věci jakkoli souvisí, ale vzhledem k tomu, že se objevily současně, předpokládám, že to možné je.

Za případné rady děkuji.
Stilgar1

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
http://www.wintips.org/how-to-fix-svchost-exe-nets vcs-memory-leak-or-high-cpu-usage-problems/ měl j… poslední
jeremius 01.12.2015 19:08
jeremius

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru