Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SMTP server od poskytovatela...

Ahojte, potrebujem na mailserveri nastavit, aby maily od mojich userov urcene pre niektore domeny boli preposielane cez server poskytovatela. Jenoducho povedane, moj user posle mail cez nas smtp server vo firme, ten ho odosle smtp serveru poskytovatela a z neho pride danemu prijemcovi (toto bude platit samozrejme len pre urcite domeny, pre ktore som tento forwarding nadefinoval). Relaying aj dany forwarding je nastaveny, pouzivam exchange 2003 na win serveri 2003, ale trosku nerozumiem danej sprave od poskytovatela, ktory mi poskytol dany server, ale napisal, ze pri odoslani spravy na jeho server je treba sa autentifikovat, dobre mailbox s menom a heslom sme od neho dostali pri objednani daneho pripojenia pre nasu firmu, ale to teraz bude pracovat tak, ze ked niekto z mojich userov bude chciet poslat mail, ktory bude presmerovany na smtp server poskytovatela, tak vzdy ho vyzve na zadanie mena a hesla??, alebo sa to da nejako zadefinovat priamo v exchangi na serveri?, aby useri nemuseli zadavat ziadne meno a heslo? Vdaka za pomoc...

Předmět Autor Datum
Ok tak bez ICQ Musis si nastavit SMTP Connector (first administrative group - routing groups - first…
MKc 17.10.2006 19:23
MKc
JJ, diky moc, islo mi len o to, kde nastavit to meno a heslo, to ostatne som vedel, ale aj tak diky,…
Marek 17.10.2006 19:54
Marek
Este som sa chcel spytat, tam v tej zalozke outbound security mozem to meno a heslo zadefinovat bud…
Miro 19.10.2006 08:07
Miro
nejsem až takový odporník na Exchange, ale řekl bych, že "basic" autentikace je v rámci SMTP nebo PO…
touchwood 19.10.2006 08:50
touchwood
Zadej ho do "basic authentication". Rozdil mezi zpusoby authentifikace ti presne nereknu, na to by t…
MKc 19.10.2006 08:59
MKc
Je to jak píše touchwood - "Windows Auth." znamená vždycky NTLM. poslední
Vladimir 19.10.2006 17:55
Vladimir

Ok tak bez ICQ
Musis si nastavit SMTP Connector (first administrative group - routing groups - first routing group - connectors) .. udelas si nový SMTP connector (standardne tam bude nejspis jen POP3 connector a SMTP connector SBSka). Pak ve vlastnostech toho connectoru v zalozce "ADVANCED" a pote "OUTBOUND SECURITY" nastavite jmeno a heslo ktere vam dal poskytovatel. Samozrejme v zalozce GENERAL musite mit "forward all mail through this connector to the following smart hosts a vyplnene SMTP poskytovatele (treba smtp.iol.cz). No a v zalozce "Address Space" nastavte domeny ktere se budou pres tento smtp konektor smerovat.

Este som sa chcel spytat, tam v tej zalozke outbound security mozem to meno a heslo zadefinovat bud do Basic authentification alebo do tej Windows integrated, aky je medzi tymto vlastne rozdiel? a kde by som to meno a heslo toho mailboxu mal zadat?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru