Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poradi zvukovych zarizeni ve Windows

Dobry den, mam takovy laicky dotaz.
Zajimalo by me - nez se v tom zacnu sam vrtat - jestli nekdo nemate prehled, jak funguje vyber zvukovych zarizeni v aplikacich pod Windows XP SP2... pripadne jestli na to neexistuje nejaky manager.

Zda se, ze nektere aplikace "poznavaji" zarizeni podle nazvu, jine zas podle poradi mezi ostatnimi zarizenimi.
Toto poradi se navic ruzne meni - i behem startu pocitace, jak se postupne rozpoznavaji USB a firewire periferie. Vysledek je dost chaoticky, zvlast kdyz jeste nektera zarizeni za behu obcas odpojujete a pripojujete.

Priklad: U jednoho pocitace mam soucasne integrovanou zvukovku, usb-telefon (ktery se tvari jako zvukovka), tri kamery s mikrofony a externi firewire zvukovku (kterou obcas nekam beru, takze ji odpojim a prepnu primary driver na integrovanou).

Poradi zvukovych zarizeni ve Windows se neustale posouva a aplikace, ktere maji nastaveno konkretni zarizeni, z toho maji zmatek - napriklad WinAmp se z nejakeho duvodu vzdycky nejradsi prepne do USB-telefonu, atd.

Nezna nekdo reseni?

Předmět Autor Datum
Co si tak maně vybavuju, existují parametry daných zařízení (mono/stereo, max. vzorkovací frekvence,… poslední
touchwood 18.10.2006 11:47
touchwood

Co si tak maně vybavuju, existují parametry daných zařízení (mono/stereo, max. vzorkovací frekvence, počet bitů apod.), přičemž by systém měl zvolit "nejvhodnější" zařízení z aktuálně nabízených, pokud není aplikací uplatněno, že chce výslovně dané zvukové zařízení. Primary zařízení je pak upřednostnění srovnatelných zařízení, AFAIK.

Podotýkám, že to co jsem teň napsal, nemám v praxi ověřeno, ale že jsem to někde četl (a to už docela dávno)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru