Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bude fungovat zapojení antény?

NE, to je spatny postup. Proste maximalni vykon v bezlicencnim pasmu 2,4GHz (ale i v jinych bezlicencnich pasmech) je dany vyhlaskou a ten prekrocit nelze. Respektive lze, ale vystavujes se riziku sankce ze strany CTU.

Jeste k tomu nelegalnimu vykonu, vykon by musely mit vyssi obe strany, k cemu je ti zvysit vykon jedne strany, kdyz signal nedojde zpet?

Takze reseni jsou jen dve. Prvni z nich je povoleny vykon vic smerovat, proste objem vykonu vrhnes do mensiho prostoru (u smerovych anten - parabol - to jsou jednotky stupnu) a tim docilis vetsiho dosahu. Samozrejme za cenu nepokryti celeho prostoru, respektive vyrazneho snizeni dosahu nejakym smerem. Napriklad u tycovych anten 8-12dB je minimalni signal nahoru a dolu, to je cena za vetsi dosah v rovine kolme na antenu.

Druhou moznosti je vzit dalsi zarizeni (access point), nastavit na nej stejny nazev WiFi site, stejne sifrovani, jiny kanal a pripojit ho kabelem ke stavajici infrastrukture. Tim docilis zvetseni dosahu aniz porusujes normy.

Jakekoli jine reseni je spatne reseni. A uprimne, i vymena anten za smerovejsi, pokud nevytvaris spoj Bod-Bod, tedy dve smerove anteny proti sobe, je take nesmysl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny