Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bude fungovat zapojení antény?

JR_Ewing:
Chápu, že je nějaký zákon nebo nebo vyhláška která stanoví podmínky WiFi vysílání v bezlicenčním pásmu a maximální povolený výkon. To ale když si někdo koupi router nebo jakékoliv jiné WiFi zařízení tak ho nemůže spustit na plný výkon, ale pouze na určité % jeho výkonu? Předpokládal jsem, že je to stanovené v nějakých jednotkách ve kterých se ten výkon WiFi udává a ne v procentech výkonu každého WiFi zařízeni. Já ani nevím jak bych omezil výkon mého routeru tak aby vysílal pouze povolené % výkonu.
Chápu, že výkon by měl být dostatečný na obou strtanách pro příjem toho WiFi, ale také i pro vysílání. Můj názor na to ale je, že když na jedné straně je slabý výkon WiFi a na druhé silnější tak ten silnější vysílací výkon by mohla spíše zachytit druhá strana se slabším příjmovým výkonem a opačně silnější příjmový vykon snad spíše zachytí slabší vysílaný výkon. Netvrdím, že to tak ve skutečnosti je, ale připadá mi to tak být logické.
U těch antén TP-LINK TL-ANT2408CL se mj. uvádí, že "Použitím této antény navýšíte dosah až o 150% oproti standardně dodávaným všesměrovým anténám u wifi zařízení.". Možná těch 150% je myslené za určitých výjimečných podmínek a ve skutečnosti to bude méně. Nevím, ale předpokládám, že na tom co o této anténě tvrdí výrobce a prodejci snad nějaká třeba i malá pravda bude a nebude to anténa úplně k ničemu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny