Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bude fungovat zapojení antény?

Ach jo, ludia tu pletu vykon, zisk, vsetko dohromady jablka s hruskami pomixujeme vypalime a vsetko vypijeme zmiesane.
Vykon vysielaca sa nemeni, to zavisi od routeru a je v norme. Zisk anteny neni TRP (Total radiated power), zisk anteny udava jak dobre meni antena elektricky vykon na elektromagneticke pole, v porovnani s dipolom. Zlepsenim anteny nezvysim vykon, ten moze ostat podla zakona. Zvycajne je vyssi zisk anteny ale podmieneny smerovymi vlastnostami takze mozes mat v jednom smere 8dB a v druhom smere -50dB, co je niekedy vyhoda a niekedy nevyhoda, zavisi od poziadaviek a podmienok a priestoru kde sa to prevadzkuje (odrazy, atd).
Samozrejme antena s vyssim ziskom ma vyssi zisk aj pre prijmane vlny, takze NEmusi mat druha strana vyssi vykon, vykon je furt stejny ten sa zmenou anteny nemeni.

Takze ano mas pravdu ina antena moze zlepsit podmienky resp. dosah. Ale aj zhorsit vsesmerovost napriklad apod.

P.S. a este dodam ze s nejakym prutikom sa nebudu diat ziadne zazraky ze by si zvysil dosah na 10nasobok alebo co to su rozpravky, a moze si vyrobca o prutiku pisat co chce. Prutik bude furt len prutik. Dolezity je aj protipol anteny atd. Antena s dobrym protipolom a pripadne reflektormi a inymi prvakmi by ale uz nebol prutik s peknym napisom ale ina sranda jasne mechanicky viditelne odlisitelna od nejakeho prutika.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny