Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podvod sms

Dobrý den, včera se někdo naboural na můj facebookový profil a žádal po mých přátelích, aby mu zaslali telefonní číslo, poté jim údajně měla přijít sms s nějakým kodem, který oni tomu neznámému uživateli oznámili. Poslední sms, která jim přišla, bylo, že transakce byla zrušena a že převod peněz se neuskuteční.
Moc Vás všechny prosím, zda by jste mi nemohli poradit, o co se jedná a zda li je možnost, že mí přátelé přijdou kvůli tomu podvodníkovi o peníze.
Předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Ano je to mozne. Cez telefon sa totizto daju odoberat aj pomerne drahe sluzby s mesacnym pausalom, p…
fleg 27.03.2013 06:57
fleg
Podvodníček vybere náhodné telefonní číslo a dobije si z něj svůj kredit. Jediné,co potřebuje, je po…
tibir 27.03.2013 07:37
tibir
Je toho plný internet, např. http://fm.denik.cz/zlociny-a-soudy/podvody-s-autor izacnimi-sms-kody-do… poslední
host 27.03.2013 09:35
host

Ano je to mozne. Cez telefon sa totizto daju odoberat aj pomerne drahe sluzby s mesacnym pausalom, pripadne zmenit nastavenie telefonu, aby volal cez zahranicnu proxy (ten ucet nechci potom vidiet;o)), s telefonmi sa da toho spravit vela.
Pravdepodobne vsak slo o pokus zneuzit inu sluzbu, takze v tomto pripade sa nestalo nic.
Pokial su vsak tvoji priatelia tak lahostajni, ze daju svoje telefonne cislo clovekovi, ktory by ho mal mat (si priatel nie;o))? tak sa este nic nedeje, moje firemne cisla su na webe a nebojim sa ich zneuzitia, pokial vsak poslali tomu neznamemu (tebe) nejaky sms kod, ktory im prisiel a oni ani nevedeli preco toto uz hranici s ludskou hlupostou a ak by aj prisli o prachy vobec by mi to nebolo luto.
Btw z podobneho dovodu nemas poziciavat telefon na ulici neznamym ludom, aby si zavolali alebo poslali sms. Staci chvila nepozornosti a pri dalsje fakture sa nebudes stacit divit. Odporucam pozerat serial Podvodnici na Discovery channel, obcas tam poukazuju aj na podvody s telefonmi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru