Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový notebook HP - jak vytvořit rezervní sadu instalačních medií?

Ahoj, prosím o radu.
Koupili jsme nový notebook HP compaq s předinstalovanými winXP. Na notebooku je MS štítek, na faktuře je uvedeno dodání woken - to vše je v pořádku. Ale HP už k notebookům prý nedodává instalační média. (Pro srovnání - před dvěma roky jsme k jinému HP notebooku dostali orig.CD WinXP + druhé CD se všemi ovladači atd.).
Při prvním spuštění nového notebooku se nabídne vytvoření záložních instalačních medií, což jsme odsouhlasili, ale pak jsme zjistili, že nemáme po ruce vypalovací DVD :-/ Vypálili jsme tedy zálohy na CD - celkem 11 kusů! :-/Pro jistotu bychom si chtěli tu zálohu vypálit ještě na kvalitní DVD, která jsme mezitím zakoupili. Ta použitá CD nejsou zrovna nejlepší značky, nepočítali jsme s tím počtem, takže si nejsme jisti kvalitou a trvanlivostí těch záložních kopií.
Problém je v tom, že ten program umožňuje vytvoření jen jedné sady záložních instalačních medií. Při pokusu o druhé spuštění nám napíše, že jedna sada už byla vytvořena a nedovolí nám vytvořit další. Prosím, dá se to nějak obejít, aby nám povolil vytvoření ještě jedné sady?
Děkuji předem za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
HP vytvoření záložních médií (recovery disk), lze normálně použít jen jednou pro vytvoření jedné sad… poslední
Larin 03.04.2013 22:54
Larin

HP vytvoření záložních médií (recovery disk), lze normálně použít jen jednou pro vytvoření jedné sady záložních médií, toto lze ale obejít následujícím postupem:

stačí použít unreal commander (souborovy manažer), zobrazit skryte soubory (CTRL + H),
najít soubor hpcd.sys, který se nachází v:

C:Program Files/Simnt/hpcd.sys
D:(Recovery oddíl)

Postup:

naistalovat unreal commander
restartovat pocitac
po restartu drzet F8
zvolit nouzový režim
v nouzovém režimu spustit unreal commander
najit soubory hpcd.sys, v príslušných složkách viz. výše
odstranit soubory
poté spustit ze start nabidky Recovery disk creator, který je již naistalován od HP
vypálit potřebná média
restart

HOTOVO

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru