Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alza.cz - je možna takováto reklamace / výměna?

Ono tímhle si nejsem tak jistý. Je sice pravda, že zboží kupované přes internet má kupující právo vrátit a prodávající ("bez řečí") přijmout, ale neplatí to doslova. Nedávno jsem se s takovýmto problémem (také rozdrbnutý plastový obal) setkal.
Kupující má právo zboží vrátit, ale prodejce má právo vyžadovat uhrazení poplatků spojených s uvedením zboží do původního stavu. Toto mi bylo řečeno na infolince CZC s konkrétní částkou - 10% z původní ceny zboží. A tato informace je i v občanském zákoníku.
Psal jsem email na svojí CZC pobočku a dostal jsem odpovědi, že mám se zbožím přijít a vyřeší se to na místě, jelikož se takovéto případy řeší individuálně.
Argumentoval jsem tím, že obal není součást výrobku. I kdyby ale poplatek vyžadovali, musel bych ho zaplatit, což je zase jejich právo. (Ostatně jak by k tomu prodávající přišel, kdyby musel neustále platit zatavovací obaly (i když to jsou směšné částky)).
Obsluha byla ale velmi vstřícná a potvrdila mi, že bez zničení obalu bych neměl možnost výrobek vyzkoušet. Obal s výrobkem si vzali, vrátili mi plnou částku a já šel spokojeně domů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny