Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akumulační vytápění

Omlouvám se, že jsem tak "hrubě" mimo téma poradny (když to někdo smázne , tak se určitě nenačuřím), ale potřebuji rychle něco zjistit a NEUMÍM to najít. Musím promptně vyřešit u dcery přechod z el. přímotopů na akumulační vytápění a nevím jak se alespoň orientačně dá určit potřebný výkon (příkon) akumulačních kamen vzhledem k vytápěnému prostoru :-/. Jedá se o "obyčejný" byt v cihlovém baráku. ...... Když jsem blahé paměti před 20 roky stavěl RD, tak jsem měl snahu "počítat" požadavky na plynové topení a známý (už bohužel není k dispozici) mi jenom řekl ... co blbneš .. RD --> kotel cca 23 kW a tady máš tabulku na počet článků podle plochy . No a nakonec jsme ten projekt stejně museli nechat oficiálně udělat (plynové topení) a byl jsem na 23 kW a radiátorech dle "tabulky". Tak bych se chtěl tak nějak dopracovat i k "tabulce" pro aku_kamna.
Pokud se někdo s něčím podobným setkal a poradí budu rád, ale určitě se nebudu zlobit, když mě s tímle pošlete dopryč :-|

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V cihlovém bytě počítej _přibližně_ s výkonem 40-50 W na m3. Jinak akumulační kamna jsou z hlediska…
KlepetoX 24.10.2006 05:34
KlepetoX
Děkuji tobě a Skipimu za odkaz ..... ten se dá opravdu využít. S těmi 50W/m3 jsem bajvoko počítal a…
StanB 24.10.2006 13:13
StanB
A další varianta - změna sazby na D45, kde noční proud je 20 hod. denně 1 kWh za 1,66 a denní sazba… poslední
KlepetoX 24.10.2006 17:26
KlepetoX

V cihlovém bytě počítej _přibližně_ s výkonem 40-50 W na m3. Jinak akumulační kamna jsou z hlediska úspornosti to nejhorší co může být. Dokonce mnohem horší než přímotopy. Vše potřebné, včetně diskusí kam můžeš klást dotazy najdeš zde - www.tzb-info.cz

Děkuji tobě a Skipimu za odkaz ..... ten se dá opravdu využít. S těmi 50W/m3 jsem bajvoko počítal a tak jsem rád, že jsi mi to potvrdil.
Teké nejsem nějakým příznivcem aku_kamen, ale za stávající situace mě asi nic jiného nezbude. Původní majitel tam zřejmě cosi zvláštního "nacvičoval", protože jsou tam osazené přímotopné panely zapojené na NOČNÍ proud :-?, takže pokud nechci topit pouze v noci a při vykrývání špičkových poklesů tak musím ty panely zapojit na denní proud (vysoká sazba) a nebo nahradit aku_kamny. Protože jsou ty panely už od pohledu v žalostném stavu, tak volba padne asi na ty aku_kamna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...