Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nespustitelnost aplikací PC

Zdravím,

včera se na mém počítači, při prvním zapnutí za odpoledne, vyskytl problém - Nebylo možné spustit žádné aplikace, ať už herní, nebo typu Skype až po prohlížeče.
Vždy poté, co se aplikace spustila, ji okamžitě nahradila zpráva "Program přestal pracovat". Neplatí to úplně u všech problémů, jen jejich většiny. Například při spuštění herního launcheru u LoL přišla nejprve zpráva "C:\Windows\WinSxS\x86?microsoft.vc80.crt?1fc8b3b9 a1e18e3b?8.0.507.27.4053?none?d08d7da0442a985d\MSV CP80.dll není navržena na spuštění v systému Windows nebo obsahuje chybu..." , teprve po jejím odkliknutí "Program přestal pracovat".
Navíc by s problémem mohlo souviset, že po otevření Facebooku ve Chrome nebylo možné otevřít chat ani zprávy. Vše ostatní fungovalo, jak má. Vše správně funguje jen v anonymním režimu, což mě zmátlo ještě více.

Po restartu počítač vyžadoval kontrolu disku. To je celkem běžné - Obvykle tak jednou za dva týdny reaguje podobně, obvykle se seká, s tím, že po oné kontrole disku je vše opět v pořádku. To se tentokrát nestalo - Ačkoliv kontrola proběhla, nic se ve výsledku nezměnilo.
Originální instalační CD od OS mám, ale raději bych se jeho přeinstalaci vyhl, ačkoliv asi bude nezbytná - Podle toho, co jsem zjistil, vyskytl se problém se souborem MSO.dll, který nejspíše chybí úplně. Nevím, nakolik to s celým problémem může souviset, a tak budu rád za každou radu.
Předem děkuji.

Edit: Při pokusu o otevření obrázku - Opět snad nejčastěji opakovaná chyba:
"C:\Program Files\Common Files\Mocrosoft Shared\office12\mso.dll není navržena na spuštění v systému Windows nebo obsahuje chybu..."

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny