Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows: Spustit jako "omezenec" v admin účtu?

Jasně, že OS věci dělat umí. Napsal jsem, že neumí věci, které bych očekával jako uživatel. Chci-li něco napsat, potřebuju textový editor (jedno zda Word či Notepad či edit.com z MS-DOSu). Chci-li něco namalovat, grafický editor (jedno zda Paint či Photoshop). Chci-li spočítat odmocninu, tak kalkulačku (jedno zda Calc či Mathematica).

OS sám o sobě nezkomprimuje video, nepřevede *bmp do *jpg, nepřehraje *mp3, nevytvoří graf v Excelu. OS je nutné jádro, kernel, obsahuje potřebné nástroje a předpoklady pro běh konkrétních, nad OS vytvořených aplikací. Jako v té mé dBASE; sama o sobě je neužitečná. Ale umožní mi naprogramovat cokoliv (k čemu je určena).

Dobře mě zkoušíš, ale já zas tak moc toho nevím :-)

Možná jsme trochu odbočili; od té (ne)bezpečnosti sandboxu/VM..
Vlezu-li kamkoliv z live linuxu - nebo i z live Windows - a natahám si na ramdisk jakékoliv viry, jejich činnost končí s restartem. HDD nedotčen. Očekával bych podobnou funkci i od sandboxu (nikdy jsem nezkoušel) či VM. Není-li tomu tak vždy, tak padla moje "jistota".

Prostě to nevím.

edit: nejraději bych, kdybychom ty policajty nakonec rozetli, našli způsob, jak je definitivně pokořit. Aby to dokázal i BFU bez Markových znalostí a utilit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny