Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows: Spustit jako "omezenec" v admin účtu?

Při pročítání http://pc.poradna.net/q/reply/1014241-zakerny-viru s-a-boj-s-nim mě něco napadlo, nesmějte se mé případné naivitě..

Tak jako je v omezených účtech "Spustit jako..", kde se dají nastavit vyšší práva, koukám ve svém Win XP/32 Home na tutéž položku u Firefoxu:

13781-spustit-jako-png

Jiný (než administrátorský) účet nemám a nedovedu si představit tu práci, kdybych teď měl svůj stávající účet se stovkami a stovkami aplikací na omezený nějak změnit, překopírovat (na céčku mám navíc opravdu málo místa).

Co to obejít tak, že bych vytvořil nového uživatele "omezenec", nic v něm nenastavoval, prostě měl ho v rezervě. A ze svého admin účtu bych ve výše uvedeném dialogu pro FF nastavil Spustit jako "omezenec"? Spustil by se s omezenými právy, tudíž bezpečněji? Mělo by to vůbec smysl? Zabránilo by to případné instalaci malwaru? Nebo by bylo třeba upravit runas u dalších a dalších věcí (flashplayer)?

Řada aplikací/her korektně běží jen pod administrátorským účtem, s tím asi moc nenadělám. Pro nový PC s W7/Pro s omezeným účtem počítám od začátku, u těchto aplikací rovnou budu dávat výjimku runas admin.

Admin účet používím i u WinVista, kde mám ale zapnuto mě neobtěžující UAC. Nestačilo by toto i u sedmiček?

Díky za osvětu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny