Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem True image - jak z nej dostat data

Tak jsem si z prace pujcil Acronis True Image 9, udelal jsem si zalohu disku C, jeste jsem si to nechal proverit integritu, zda jsou data v pohode a zacal jsem "experimentovat". Jenze po tydnu (duvody jsem psal v jinych prispevcich, jsem zjistil, ze potrebuju obnovit oddil ze zalohy. Tak jsem nabootoval z CD true image a pokusil se provest obnovu, jake bylo me prekvapeni, kdyz mi to napsalo, ze kontrola integrity nesouhlasi a ja mam smulu.

Z toho plyne : ACRONIS TRUE IMAGE JE DOBREJ VTIP A JE UPLNE NA HOVNO (sorry, ze to pisu takhle na plny pecky, ale to se snad ani jinak vyjadrit neda).

A ted dotaz, dalo by se naak ten soubor *.tib toho true image rozpakovat ? (ze bych treba z toho dostal aspon adresar system32, ten by mi mozna stacil.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to touchwood : bohuzel, i kdyz mam tu kontrolu odtrhnutou, aby ji to neprovadelo, stejne mi to napis…
Redmarx N 26.10.2006 23:18
Redmarx N
Tak nevím jak to přesně bylo ale napadla mě jedna věc: No tu zálohu jsi udělal na záložní disk (kter…
MM_tank 27.10.2006 01:36
MM_tank
Zase ale kdyby byla chyba na disku, tak by ji mel detekovat checkdisc, ale ten zadnou chybu nehlasi.… poslední
Redmarx N 27.10.2006 10:39
Redmarx N

to touchwood : bohuzel, i kdyz mam tu kontrolu odtrhnutou, aby ji to neprovadelo, stejne mi to napise, ze kontrola integrity dat nesouhlasi a operaci neni mozne dokoncit. (pri vykopirovani jen urcite slozky)

to host : nerekl bych kaskader, ikdyz uznavam castecne chybu, ale problem vidim nasledovne, jelikoz jsem partition zalohoval na zalozni disk, vznikla behem tich zhruba 10ti dni chyba na tomto disku ? nebo uz mi true image ulozil ten *.tib soubor s chybou ? (uznej, ze predpokladat, ze behem 10 dni kdy jsem na disk mimochodem nic dalsiho nezapisoval, jen tak samovolne vznikne chyba se prilis predpokladat neda nebo snad vznikla chyba okamzite po odzalohovani ? pak jaky by melo smysl to s tou chybou vypalovat ?)

driv jsem parkrat pouzil Norton Ghost a nikdy problem nebyl, ale na tom True Imagi me zlakala cestina a preci jenom ten ghost je uz starsi verze.

Takze se to nejak rozpakovat asi neda co ?

Tak nevím jak to přesně bylo ale napadla mě jedna věc:
No tu zálohu jsi udělal na záložní disk (který je možná starší). True Imagi 9 bych tu proběhlou kontrolu dat věřil - ve smyslu že byla skutečně provedena (a ne to jen něco dělalo) a dobře. Otázka je co jsi ty verifikoval. Jestli to co je uložené na záložním disku nebo (čili jestli to wokna uložila a při dalším čtení četla znovu) to co trueimagi naservírovali windows z vyrovnávací cache (část souboru mohli wokna vzít z cache a nečíst jej z disku). Je mi jasné že velikost image je nejspíš xkrát větší než velikost paměti. Radši verifikuji po restartu.

Chyba na disku může vzniknout blbým vypnutím/odpojením/resetem nebo přetaktovaným počítačem (ide řadič).

Zase ale kdyby byla chyba na disku, tak by ji mel detekovat checkdisc, ale ten zadnou chybu nehlasi. Takze osobne bych se taky docela priklonil k tomu, ze to treba windows pri ty verifikaci servirovali z cache. Tim se ale dostavame ke klasickemu Billovskemu problemu, kdy Bill tvrdi, ze jeho windows jsou nej, akorat ty firmy co delaj software, to delaj blbe a ty firmy zase tvrdi, ze problem jsou ty windows. Uzivateli to ale muze byt jedno, kde je ten problem, tak jako tak to odsere on.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru