Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Delphi - jak naprogramovat hru "Hada"?

tpoint len uchovava dve celociselne hodnoty, nemusi to byt bod. Zmysel tych hodnot moze byt cokolvek. Trebars v tom pripade vyska a sirka nejakej plochy.

Brush neni platno ale stetec (= Brush po anglicky), t.j. farba vyplne ak kreslim nejaky vyplnitelny objekt, napr. obdlznik.

Na form1 sa nenakresli bod, ale obdlznik (= Rectangle po anglicky).

procedura FormPaint je tam pouzita dost dementne, nastavuje to len parametre objektu form1, ta procedura je ale volana systemom (kniznicou) z uplne inych dovodov. Niekde tu sirku platna autor nastavit musel, tak to robi tam lebo ine ho nenapadlo.

Vseobecne ak sa pouziva nejaky kniznicny objekt napr. ten Form.Canvas tak si nastuduj ze jake to ma parametre a co vsetko musis tomu objektu nastavit, a jake procedury ti system bude volat a kedy. Snad k tomu delphi bol pribaleny aj nejaky help, referencna prirucka, apod. Ak nemas tak google Form.Canvas reference, apod. Alebo si googli rovno slova programovani v delphi pro zacatecniky a citaj si nejaky tutorial od zaciatku. Aby si aspon chapal jak sa strukturuje Windows program a co to je riadenie eventami apod.

P.S> a nechapem preco to nutne chces v Delphi, imho mrtva platforma.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny