Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chci vyzkoušet linux - pár otázek

Linux ne desktope? Ano preco nie. Ja ho vsak nemam a to napriek tomu, ze ak robim server, ze si mozem vybrat vzdy je postaveny na linuxe.
Linux ma oproti Win niekolko vyhod...distribucie sa upgraduju v rychlejsich cykloch, cize podpora bezneho hw je vyrazne lepsia...v praxi to znamena, ze po isntalacii uz nemusis nic doinstalovat.
Dalsia vyhoda je v tom, ze vacsina distribucii sa uz dodava s predinstalovanym sw, cize si dovolim tvrdit, ze linux je na rozidle od Windowsu po instalacii okamzite pripraveny pracovat v beznej praxi. Prikladom je uz predinstalovanie OO ako kancelarskeho balika.
Posledna velka vyhoda je moznost "tunenia", v linuxe mas takmer neobmedzene moznosti, takze ak sa zo systemom vyhras budes ho mad doslova na mieru.
Jo a zabudol som bezpecnost...99.99% virov je zameranych na win platformu, takze linux ti umoznuje chodit aj na inak nebezpecne miesta bez nutnosti instalacie antiviru alebo zeby si mal zvysenu obavu, ze ta nieco nakazi.
Nevyhod je bohuzial pomerne dost tie ti radsej menovat nebudem nech ti nezoberiem elan na vyskusanie linuxu.

Podla mojich skusenosti a typu otazky sa vsak na 99% vratis k Windowsu so slovami, ze linux je blbost a nie je pre teba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny