Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wi-Fi a download

....zdravim,...potreboval by som radu ohladom tohoto...som ako spravca Wi-Fi internetu...mam napojenych cca 60 ludi na internet,...cez Wi-Fi...ale je tu problem,...blbne to...a ako som tak zistoval preco zda sa mi ze je to zato že asi cca 5-ti co su na tej sieti cez Wi-Fi stahuju torrenty,..atd proste P2P...a preto to brzdi...lebo on ako ide,..len ide pomaly a vypadava...padaju aj pingy...ale pokial netahali že iba surfuju ide internet každemu...tak ak by sa dakto nasiel co toto ties prevadzkuje alebo stím ma skusenosti mohol by mi poradit..? ci je to teda za stahivanie P2P alebo daka ina chyba..? ak by to bolo P2P poznate daky program na to že by som napr. nahadzal do toho programu tych co stahuju ich IP a akonahle by ten program zistil že tahaju P2P proste (ide upload,download) by ich vypol na daku hodinu...alebo aspon taky daky monitorovaci..alebo hoc co co by pomohlo...lebo už ma stoho sibne....:.(:-(:.( diky vopred...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jaké máš s těmi svými usery slmouvy, pravidla, FUP, garance...? Nemůžeš IMHO jen tak mírnixdýrnix už… poslední
L-Core 30.10.2006 17:06
L-Core

Jaké máš s těmi svými usery slmouvy, pravidla, FUP, garance...?
Nemůžeš IMHO jen tak mírnixdýrnix uživatelům vypínat internet, pokud se ti něco nelíbí - pokud pravidla, jak se budou useři chovat, jsi (předem) nijak nestanovil.

Příklad: platí-li si user vyhrazené pásmo, měl by ho dostat. Pokud ti takový maximalista blokuje jiné usery, je to tvůj problém a ne důvod jej odříznout. Pokud ovšem pravidla jsou dané (např. p2p sítě pouze od půnoci do sedmi ráno), nechť je useři dodržují. A ty bys měl být schopen toto dodržování kontrolovat - i když si někdo naladí p2p síť na nějaký nenápadný (80, 135) port. Například analýzou hlavičky paketu zahazovat "v zakázanou dobu" ty (nebo velkou většinu z nich), které patří p2p komunikaci.

Vypadá to, že sis ukrojil větší krajíc, než jsi schopen sníst :-|

(...zkušení síťaři nechť prominou mou možná zmatečnou terminologii ;-))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru