Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pada me system - modra? obrazovka

Mel jsem pocitac Pentium 700, 256RAM. Minuly tyden se me zacal hroutit system. Vzdy po nejakem case na me vyskocila modra obrazovka (nejaky vypis pameti RAM na disk) a musel jsem system restartovat.

Jelikoz se s opravou tak stareho pocitace nikdo nechtel zabyvat, tak jsem si nechal postavit novy. AMD 2800, 512RAM. Pouzivam Windows XP. Ovsem uz se me system take nekolikrat zhroutil. Nevyskocila sice modra obrazovka, ale cerna s nejakym modrym zihanim (haze.webpark.cz). Po chvili se pocitac sam restartuje.

Antivir, gold memory i nejaky zatezovy test celeho pocitace me na to u prodejce pousteli nekolik hodin a pocitac vsim prosel bez problemu. Ovsem me ten kolaps nastava nekdy jednou za nekolik dni a nekdy i treba hned po nastartovani pocitace.

Jedine co v novem pocitaci zustalo ze stareho je modem 56.6, ktery pouzivam pro pripojeni k internetu a disk D, ktery pouzivam pouze pro zalohovani dat. Mohlo by to byt nejakou z techto komponent?

Nebo by to mohlo zpusobit nejake kolisani napeti v siti?

Predem dekuji za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
hm. pokud máš i novou skříň, tak to je podivné. Diskem ani modemem by to být nemělo, nicméně je pro…
touchwood 29.10.2006 08:36
touchwood
V panelaku nebydlim. Bydlim ve starsi vile, ale rozvody elektriky jsou tu delane nove. Do jiny zasuv…
pepik123 29.10.2006 11:40
pepik123
No tak po dlouhem badani jsem snad objevil pricinu padu systemu. Delalo me to pouze kdyz jsem byl pr… poslední
pepik123 10.11.2006 11:45
pepik123

hm. pokud máš i novou skříň, tak to je podivné. Diskem ani modemem by to být nemělo, nicméně je pro účely testování doporučuju na chvíli (pár dní) vyhodit.

BTW: nebydlíš náhodou v paneláku? A dále: víš jaké (a z čeho) máte doma elektrické rozvody? Udělá to, i když přepojíš PC na jinou zásuvku (např. v obýváku nebo někde jinde)?

No tak po dlouhem badani jsem snad objevil pricinu padu systemu. Delalo me to pouze kdyz jsem byl pripojen k internetu, ale take ne vzdy.

Dneska jsem to konzultoval s vyrobcem ConMetu a ten me potvrdil, ze modre obrazovky muze zpusobovat registrovany ConMet a to konkretne jeho funkce v nastaveni\spojeni\zabezpeceni "Ve Widows NT/2000/XP kontrolovat vytacena cisla sledovanim portu". Pry si tato funkce nerozumi s nekterymi typy modemu a to muze zpusobovat ten problem.

Doufam, tedy ze to bylo ono.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru