Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Navrh databazy

K metodikam:
metodika pevnych cen - nejjednodusii, pokud probehne preceneni, vygeneruje se pouze rozdilovy doklad, ktery se zauctuje. V pripade, kdy nakupujes za ruzne ceny, musis priprijmu generovat a zauctovat rozdil mezi nakyupni a pevnou cenou.

metodika FiFo - jednoducha na udelani, slozita na opravy. Musis mit primou vazbu vydejek na prijemky, musis byt schopny zjistit, kolik z kazde proíjemky zbyva (vydavas z konkretnich vydejek). Problem nastava v pripade zmeny mnozstvi na prijemce, ze ktere se jiz vydavalo. Musis uvolnit mnozstvi, prevest vydeje na dalsi volne prijemky a az pak provest opravu. Znamena to, ze jeden radek na vydejce muze byt vazan k nekolika radkum prijemky.

metodika prumernych cen - ceny prijmu ovlivnuji (meni) aktualni skladovou cenu (tu si drzis v aktualnim stavu skladu). Vydej probiha za aktualni vydajove ceny. Musis mit zachovane poradi prijemek a vydejek. V pripade zmeny prijemky musis prepocitat celý nasledny zbytek skladu. Nekdy se to zjednodusuje offline pristupem - ceny vydeje pocitas az v okamziku uzaverky skladu. Nevyhodou offline je to, ze v prubehu mesice neznas skladove ceny.

Jeste doporucuji mit mesicni stavy skladu - odsouhlasene stavy na konci mesice. Pri vypoctech pak budes vychazet z posledniho stavu. Zrychleni a zafixovani spravnych odsouhlasenych dat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny