Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Navrh databazy

Ak tomu spravne rozumiem, tak v tvojom navrhu mas prijemky + obsah, vydajky + obsah a sklad. V podstate to je podobne aj v tej suborovej databaze, co je tam teraz.
To co radil touchwood, ak som spravne pochopil by bola len jedna tabulka pre obsah (riadky dokladov) +jedna tabulka pre vsetky hlavicky + a sklad. Preto som sa pytal, ci to nebude poznat na vykone a velkosti db, keby tam boli polia zo vsetkych hlaviciek a vacsina by bola null.

Ja to mam este zlozitejsie v tom, ze chcu robit bordel a v systeme sa to ma tvarit ako poriadok.
Napr. pride zakaznik s poukazkou na 10kg jablk (zakaznik ma platit 2EUR a sponzor 5EUR). A teraz zakaznik chce namiesto jablk pivo. A samozrejme tak, aby to vyslo do tych 5 EUR a neplatil nic. A majitelia obchodu to chcu takto robit. Je to proste katastrofa.
Alebo sa vyda nieco na poukazku, zakaznik zaplatil svoju ciastku a o par dni sa zisti, ze tam ma byt ina cena, lebo inak to sponzor nezaplati. Teraz jednoducho prepisu tu cenu zakaznika a cenu sponzora v povodnom doklade, aby sponzor nic nezistil a potom to samozrejme nesedi s kasou atd. Neviem ako toto robit, aby to vsetko sedelo.

Zda sa, ze mas s opravami dokladov skusenosti, tak ak by si mal nejaky napad bol by som vdacny...

Dalej, ako by si robil vyrobu? Generoval by si dva doklady - jednu vydajku pre spotrebu tovarov na vyrobu a dalsi doklad ako prijemku s vyrobenym vyrobkom? Alebo by si to dal do jedneho dokladu, pouzite suroviny ako minus a vyrobeny tovar ako plus?
A vlasne rovnaka otazka na inventuru. Zakaznik pozaduje (a aj je to logicke), aby cela inventura, to znamena plusy aj minusy boli v jednom doklade. Robis vydaj so zapornym mnozstvom alebo to, co sa na inventure najde do plusu davas do prijemky?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny