Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Väčší jas cez VGA D-Sub ako cez redukciu DVI -> D-Sub?

Ahoj,
mám LCD monitor Philips 170S7 (má len vstup D-sub) pripojený na grafickú kartu ASUS ATI Radeon 9550 256 MB (vstupy DVI aj D-sub).
Donedávna som mal tento monitor s kartou prepojený na DVI výstup grafickej karty, a to pomocou redukcie z DVI na D-SUB - nepýtajte sa prečo :-), na presnú príčinu si už nespomínam - ale teraz som ho zapojil priamo na grafický výstup D-sub. Tá redukcia mi tam totiž prišla ako zbytočný medzičlánok.

Od priameho pripojenia na D-sub sa mi ale zdá, že monitor má podstatne väčší jas ako mal vtedy, keď bol pripojený na DVI výstup, následne zredukovaný na D-sub. Je to vôbec technicky možné, alebo sa mi to len zdá?

P. S.: S jasom som samozrejme nič nerobil, keby áno, tak sa tomu nečudujem. :-)

Předmět Autor Datum
možné příčiny: 1. rozdílné nastavení jednotlivých vstupů na monitoru (nastavíš v on-screen menu mon…
touchwood 29.10.2006 16:45
touchwood
Ďakujem ti za odpoveď. Vyzerá to v každom prípade teda tak, že rozdielna úroveň jasu možná je (mysle… poslední
Majo 2 29.10.2006 20:59
Majo 2

možné příčiny:

1. rozdílné nastavení jednotlivých vstupů na monitoru (nastavíš v on-screen menu monitoru)
2. upravené zobrazení jednotlivých monitorů v ovladačích ATI
3. rozdílné HW nastavení vstupních úrovní napětí na jednotlivých vstupech monitoru (nebo vice versa u grafiky, ale to je IMHO nepravděpodobné)

Ďakujem ti za odpoveď. Vyzerá to v každom prípade teda tak, že rozdielna úroveň jasu možná je (myslel som si, že odpoveď bude skôr záporná). V tomto prípade zrejme pripadajú do úvahy body číslo 2 a 3, pretože v on-screen menu monitora nemám žiadnu položku, ktorá by sa dala použiť pre nastavovanie jednotlivých vstupov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru