Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Tvorba portálu - odborná konzultace

Zdravím,

v současné době je nezbytné, abych si vyjasnil základní otázky spojené s realizací internetového portálu (cca 40 str.). Předpokládám, že bez osobního jednání a seznámení s projektem nedostanu relevantní informace. Proto hledám profesionála, který bude schopen po seznámení s projektem a dosavadním zadáním pro tvrbu portálu, odpovědět na následující otázky:

1. čas realizace
2. kapacita a složení personálu (zvažujeme i vlastní programátorský tým)
3. předpokládaná cena (v případě zadání externí firmě)

V současné době nemáme zcela jasno, jakým způsobem proběhne realizace, tj. zda externí firmou, příp. vytvoříme vlastní tým. Toto rozhodnutí bude učiněno na základě právě osobní konzultace.

Už jsem jednal s jistým šéfem jedné firmy, která se zabývá tvorbou webu, nicméně jedná se o firmu, která své zákazky outsourcuje kdo ví kam, a zadání by muselo být dost podrobné vč. reálného grafického zobrazení. Toto pro nás není přijatelné, tudíž veškeré firmy, kde nebude možné operativního řešení nejasností či kde pracují tzv. opice (slovy onoho šéfa) jdou z kola ven.

Na tvorbu portálu je rozpočtováno kolem miliónu kč a čas realizace je stanoven na 3 měsíce. Jsme připraveni i na malé zdržení, tj. prodloužení realiace o jeden měsíc, nicméně ideální situace bude zhotovení za 2 měsíce + 1 měsíc testovacího provozu. Zakázka by měla být realizována do pár měsíců.

Znovu upozorňuji, že nejsem odborník a může se stát, že mé předpoklady nebudou reálné, takže prosím nespekulujte, vše by měla vyjasnit osobní konzultace.

Hledám tedy osoby, které mají nemalé zkušenosti s profesionální tvorbou internetových stránek jak ze strany různých firem, tak třeba i "sólisty", kteří prokáží vysokou odbornost. Součástí konzultace bude i podepsání dohody o mlčenlivosti. Samozřejmě jsem připraven za tuto konzultaci do rozumné výše ihned zaplatit, pokud se nebude jednat o potenciálního zhotovitele.

Uvítám odborníky či doporučení na firmu ze středočeského kraje, nejlépe z Prahy.

Můžete mě kontaktovat i pomocí soukromých zpráv.
Předem děkuji za užitečné odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z môjho pohľadu je dĺžka trvania 2-3 mesiacov typická skôr pre projekty malého rozsahu. Dosť pochybu… poslední
los 03.06.2013 21:22
los

Z môjho pohľadu je dĺžka trvania 2-3 mesiacov typická skôr pre projekty malého rozsahu. Dosť pochybujem, že sa na taký čas oplatí vytvárať vlastný tím. Ak sa rozhodneš pre dodávateľa, tak sa priprav na to, že veľa času padne na komunikáciu medzi vami. Vypracuj si harmonogram, čo všetko by si chcel mať v akej dobe hotové a podľa toho sa potom dohodni s dodávateľom na termínoch a kontroluj kvalitu odovzdanej práce. Pri vytváraní harmonogramu vždy počítaj s tým, že sa budú doháňať resty z predchádzajúcich termínov (prípadne zapracovávať tvoje zmenové požiadavky).

Je rozumné, že chceš mať nejakého konzultanta, ktorý sa v IT oblasti vyzná, a pomôže ti kontrolovať kvalitu a cenu od dodávateľa. Pretože keď nebudeš rozumieť dôvodom, pre ktoré dodávateľ niečo robí takým alebo onakým spôsobom, tak to nemusí dopadnúť dobre.

Pre začiatok si nechaj vypracovať ponuky od softvérových firiem, ktoré si vyberieš. Konkrétne neporadím, keďže firmy zo stredočeského kraja nepoznám, ale myslím, že ak zapátraš, tak ich nájdeš celkom dosť. Aby mohli vypracovať ponuku, musíš čo-to o projekte prezradiť, ale pred podpísaním NDA stačí aj všeobecnejší popis - niektoré firmy "odpíšeš" už v tomto kole podľa kvality ich ponuky a spôsobu komunikácie.

Začiatok spolupráce s dodávateľom budeš najviac času venovať analýze a návrhu. V tejto fáze projektu vypracuješ/upresníš v spolupráci s analytikmi od dodávateľa špecifikáciu, v ktorej si dohodnete rozsah aplikácie. Ešte som sa nestretol s tým, že by zákazník sám od seba dodal špecifikáciu v takej kvalite, aby bolo možné túto časť preskočiť.

No vidím, že už je vlákno zamknuté, takže nemá zmysel pokračovať. Dovolím si to sem ale napriek tomu vložiť.

Zpět do poradny Nahoru