Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmena pismen disku - problem s nacitanim OS

xp nesnáší šachování s písmeny disku.
těžko říct co se ti vlastně podařilo, píšeš neurčitě o nějakém návodu na netu/u ms, přitom jsi údajně jen přesměroval vlastnosti "documents" - není možné, aby to takto dopadlo.

Take zmenit pismena pres Partition Wizard Home v Hiren's Boot CD
pokud ten partition wizard neumí offline editaci registrů, na windows to skutečně nebude mít vliv. ale předpokládám, že slavný wizard změní aktivní oddíl. windows z nového oddílu začnou bootovat a nenajdou bootloader - ohlásí chybu ntldr.

předpokládám, že v té chvíli jsi to posral:
Zkousel jsem nakopirovat pozadovane souborem podle navodu na netu
proč, když jsi je nikam nepřesouval/neodstraňoval?
čili nevíš co a proč děláš a kopíruješ tyto soubory na nový oddíl. pokud bootloader pří pokusu o start nastaví nový oddíl s ntldr jako c:, podle boot.ini zjistí, že systém je na prvním oddílu a udělá z něj d: - v té chvíli je po xp, už korektně nenabootují. funguje jen malá část záznamů v registrech s relativními cestami, všechno co mělo napevno zapsáno c: končí chybou.

je to na formát. ještě můžeš zpátky vrátit aktivní oddíl na původní c:, zkontrolovat, že tam leží ntldr, boot.ini se správným obsahem.
ale obvykle to xp nepřežijí.

při nové instalaci si rozumně rozděl disk (milovníci automatických aktualizací potřebují aspoň 16gb systémový disk).
dokumenty směruju na d: ihned po instalaci systému, ještě před instalací první aplikace - protože často používají proměnnou %personal% ~ "dokumenty".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny