Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem boot windows z IDE disku

Dobrý den,

chtěl bych vás požádat o radu. Pořídil jsem si od kamaráda PC sestavu bez HDD. V PC se tato deska: Gigabyte EP45-DS3. Deska disponuje šesti SATA port a jedním IDE (PATA). Už třetí den se marně snažím do počítače dostat Windows 7 (zkoušel jsem i XP). Mám dva HDD, oba bohužel IDE, jeden je WD 250 GB a druhý Maxtor. Oba fungují a v jiném PC na ně nainstaluji systém bez problému. Když ale disky vložím do pořízeného PC, systém korektně nenaběhne. Chyby se liší, ale zpravidla se PC tváří, jako by z disků nemohl číst. Stalo se ale i to, že jsem na disk W7 dal instalovat, proběhla první část instalace (kopírování souborů, rozbalovaní), následně proběhl vynucený restart PC, po kterém instalace normálně pokračovala. Po dalším vynuceném restartu ale už W7 nezačaly bootovat. Přitom disk je v BIOSU normálně vidět (na pozici Master 4; master 0-3 jsem pro SATA disky).

Chyba se projevuje na obou discích. Zapojené na kšandě to mám dobře i s jumperama (zkoušel jsem i při zapojeném jednom disku zvlášť). Prostě jsem už vyzkoušel všechno, co mě napadlo. Když jsem o tom přemýšlel, tak jsem dospěl k závěru, že po instalaci se z mě neznámého důvodu změní na disku označení sektoru z aktivní na něco jiného, ale nevím, jak to napravit.

Jinak jsem pročetl kvanta příspěvků v různých fórech. V BIOSu je zapnutá podpora IDE disků, SATA řadiče nastaveny na Legacy, Virtualizace vypnuta. Prostě vše jsem už zkoušel a už mě nic dál nenapadá.

Za každou radu nebo nápad budu vděčný.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny