Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Network monitor for linux

Uz ma prestalo bavit riesit telefonaty typu nejde mi internet na skolach a rozhodol som sa, ze si v kazdej skole nahodim nejaky net monitoring, pretoze u tych najvacsich (>100 devices) je uz naozaj tazke udrzata aky tak poriadok na nemanazovatelnej sieti.
Na sieti u seba som pouzival kedysi Cacti a Nagios, bohuzial, co si spominam nakonfigurovat Nagios znamenalo tucnu onaniu, Cacti bolo pomerne jednoduchsie, ale momentalne ma sklamalo.
Nasadil som ho na jeden server a neustale mam s nim problemy, ze napriklad pri zadavni noveho device hodi php skript nejaku chybu, zariadenie sa javi ako down hoci je up, zariadenie hodi status uknown a pod. Nebavi ma to riesit, hlavne ked chyby nemaju logiku (chvilku nieco ide a potom zrazu nie, v logoch nie je nic pritom).
Ma niekto skusenosti s niecim inym, pripadne som pozeral, ze Nagios ma uz kopec frontendov novych, zeby bol uz uzivatelsky viac friendly?
V podstate mi staci mat prehlad o zariadeniach na sieti, ci su online, ak by to vedelo zobrazit sietovu strukturu (ako mam napriklad na Mikrotikackom Dude) bolo by to tiez fajn.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny