Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyřešení telefoního kabelu k routeru

Hezký den přeju :)
Mám domácí klasický telefoní ADSL, který doma už funguje několik dlouhých let, celkem bez problému, tudíž nic jsem neřešil, ale nyní kdy jsme začali rekonstrukci a já si to potřeboval alespoň dočasně trochu překabelovat, jsem narazil na několik problému.
Jelikož máme rodiný barák, mám ve sklepě menší krabičku (do které mám tušení,že bych se moc sám rejpat neměl), ze který jsem počítal, že povede klasický 4-žílový kabel. Vedl,ale trochu jiný.
Barevné složení kabelů je fialová, bílá, modrá, světle modrá .. nebyl schopne vůbec zjistit o co jde, pořadí atd.. omylem pokusem jsem na to přišel, včetně toho, že využívané žíly jsou jen dva prostřední, bílá a modrá.

1. Můj první dotaz teda zní, co je to vůbec za kabel, k čemu je a zda je správný ho tam vůbec mít ..

Osobně jsem předpokládal klasický kabel (černý,červený,zelený, žlutý), který povede rovnou ze "záhadné telecom krabičky" přimo (nebo přes nějaký splitter) k mému routeru.

Momentálně mi vede tedy z krabičky ten záhadný kabel, který jsem musel přeřiznout a pomocí rozdvojky jsem ho rozdělil .. na nový místo mi vede již klasicky barevná 4-žilka,vše funguje.

2. Jak by tedy měla vypadat idealně moje telefoní síť? A co využití 6-ti žílového kabelu, přiznám se o něm toho moc nevim.

Možná jsem to trochu rozepsal, ale jde mi prostě ja návrh telefoní siťě, v rodininem domě pro ADSL, který trpí asi již notnýma šedinama :-)

Předem díky za každou radu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny