Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hledani vysvetleni, moznost programovani

Este sa upresnim u Win znamena to "x-bitovy" ze v akom mode CPU to pracuje, ptz x86 CPU maju rozne x-bitove mody, kvoli spetnej kompatibilite (to je LEN specialita x86 dementizmu). Od modu CPU zavisi sirka adresnych registrov, resp. vsetkych vseobecnych registrov, takze v 64bit mode x86-kovych CPU (bavime sa LEN o x86 architekture) mozu byt niektore operacie so vseobecnymi registrami efektivnejsie.
Hlavny vyznam toho vyrazu "x-bitovy" u Windows je adresovatelny adresny priestor (RAM), a uz som pisal ze viac jak 64bitovy adresny priestor dnes ani v blizkej buducnosti nikto nepotrebuje ptz tolko RAM neexistuje.

Vseobecne sa OS preklada pre nejaky konkretny CPU, napr. uz v roku 1995 ked som studoval boli RISC CPU (DEC apod) s plnou 64bitovou architekturou t.j. vsetky registre 64bit aj adresne, a bezal na tom nejaky unix. Ten unix sa nenazyva 64bitovy ale proste unix prelozeny pre ten konkretny DEC CPU, na inom CPU by nebezal ptz iny CPu ma ine instrukcie a ine registre aj ine vsetko. Preto vyraz "x-bitovy system" je vseobecne nezmysel. Existuju len systemy prelozene pre konkretne CPU.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny