Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání CPU AMD Athlon 64 X2 6000

Zdravím,

mám problém s přehříváním CPU, řeším to již delší dobu, měnil jsem chladič, kompletně vše vyčistil od prachu, ale CPU se stále nedaří uchladit.

V běžném provozu (mozilla, WMP) se teploty pohybují 50-60°C a např. při zapnutí hry FlatOut na nejnižší HW náročnost se po dvou minutách CPU dostává do stavu 90-100°C, kdy následuje vypnutí PC.

Mám již postarší desku http://zakladni-desky.heureka.cz/gigabyte-ga-m61pm e-s2/specifikace/#section a i celý PC již něco pamatuje.

PC musím mít odkrytovaný, jinak by asi nestihly najet ani windowsy, touto dobou, kdy jsou velké vedra se CPU přehřívá (a vypíná) i v běžném provozu, pastu jsem již měnil několikrát, ale bez výsledku. GK se drží, ikdyž taky topí jak vzteklá, ale zatím to sestřelí vždycky dříve CPU.

Přemýšlel jsem o nějakém robustním chladiči na CPU, ale zdá se mi, že ten problém musí být někde jinde, protože tyto problémy začaly někdy v zimě, kdy to ale nebylo tak hrozné, protože teploty v pokoji byla menší. Uvítám jakoukoliv pomoc, protože už mi to vážně pije krev. Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny