Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Norton Ghost

Za prve ak ti klonovaci prgram nenajde disk tak prepnes v BIOSe SATA mode na IDE mod a klonujes. Kludne aj s 30 rocnym klonovacim programom.

Za druhe ak klonujes byvaly HDD na SSD tak to sice vzdy pojde (aj s 30rocnym klonovacim programom), ale u SSD je lepsie ak je oddiel a clustery suboroveho systemu zarovnane na velkost pamatovych blokov flash v SSD. Ak neni tak bude v buducnosti pri pouzivani toho SSD zapis malych suborov trochu pomalsi ako ked to je zarovnane. Preto pri klonovani HDD na SSD treba trochu uvazovat - naklonujem len oddiel a ne MBR aby zostal oddiel tam kde je, a potom skopirujem len spustaci kod MBR (instalacka a urobit disk bootovatelny). Alebo idealne je nainstalit Win nanovo na SSD vcetne formatovania pretoze Win si potom aj pripadne povypina superfetch a nastavi nejake dalsie veci ktore pri klonovani sa nemusia nastavit.
Za tretie ak acronis pise ze vie zarovnat suborovy system, tak je lepsie pouzit acronis, aj ked teda nemyslim ze zarovnava aj clustery suboroveho systemu, zarovna len oddiel a to sa da aj rucne s akymkolvek klonovacim programom (klonovat len oddiel)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny