Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
a co na tom ma byt nekompatibilne?
MM.. 23.06.2013 19:54
MM..
Předpokládám, že to bude obdobné jako u Acronis True Image. Ten taky podporuje SSD až od x-té verze.…
NG 23.06.2013 20:00
NG
On je problém spíš se SATA než s SSD. Podle diskuzí na fóru Symantec to někteří úspěšně praktikují s…
karel 23.06.2013 20:07
karel
On je problém spíš s BIOSy. Nezáleží ani na režimu řadiče či verzi SATA. Ve většině případů zafunguj…
mif 23.06.2013 21:46
mif
Ještě dodatek - jedná se mi hlavně o obnovu ze záložního *.gho souboru, či jak ho příponují. Chci te…
NG 23.06.2013 21:53
NG
Externí USB není problém, chce to jen donutit počítadlo, aby na disk vidělo (zapnout Legacy USB Stor… nový
mif 23.06.2013 22:01
mif
Legacy USB Storage se volí v BIOSu, že? Duchařina je kde co, ale zatím jsem se vždy k mému cíli prob… nový
NG 23.06.2013 22:08
NG
Však to vyzkoušej. Pokud ti to udělá zálohu na tebou specifikovaný cíl, je téměř jisté, že se z té z… poslední
mif 23.06.2013 22:15
mif

On je problém spíš s BIOSy. Nezáleží ani na režimu řadiče či verzi SATA. Ve většině případů zafunguje stoletá jedenáctka (bootovačka na msdosu), umí to nativně LAN i pálidlo. Čtrnáctka (kompletní) je jistota.

Ještě dodatek - jedná se mi hlavně o obnovu ze záložního *.gho souboru, či jak ho příponují. Chci tedy provádět obnovu zálohy na SSD. Záloha bude uložena na jiném diskovém oddílu či dokonce na jiném disku. Bylo by fajn, když by Norton Ghost podporovat také USB rozhaní, pro případ potřeby načítání zálohy z externího USB disku. Tam jsme zatím nedohledal, jak to s USB podporou externích disků je, tedy od jaké verze Norton Ghost bez problémů zvládá USB.

Externí USB není problém, chce to jen donutit počítadlo, aby na disk vidělo (zapnout Legacy USB Storage). Na LAN to vidí automaticky. BTW, není to dogma - setkal jsem se s deskami, které v základní verzi BIOSu vehementně odmítaly NG11 (po bootu zatuhl). Po fleši BIOSu na vyšší verzi bez problému. Těžká duchařina.

Legacy USB Storage se volí v BIOSu, že? Duchařina je kde co, ale zatím jsem se vždy k mému cíli probojoval. Jen se raději zeptám a budu tu hlupákem hodinu, než abych byl hlupákem celý den a ztratil čas laborováním, tím spíš, že je to "nelehké kvůli licencování NG". To není lenost, rád si nechám poradit a volný čas raději věnuji blízkým. Díky za rady všem, kteří přispěli.

Však to vyzkoušej. Pokud ti to udělá zálohu na tebou specifikovaný cíl, je téměř jisté, že se z té zálohy bude dát obnovit partišna :-). Použij "lehkou" (rychlou) kompresi.

edit: Aha, teď mi to dokleplo. Netuším, jaký efekt to bude mít na SSD - Ghost ti data naklepe bez ohledu na proklad, tedy v jedné lajně (občas to používám místo defragmentace ]:)). To se esesdéčku nemusí líbit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru