Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem linux, divné probuzení z režimu spánku

Ahoj , divně se probouzí notebook dell vostro 1510 z režimu úsporného(Jinak mám linux 3.9.6, Manjaro (xfce), 64bit, aktuální asi 4 dny. ). Přijde mi to takové nedodělané, alfa verze... Asi v tom má prsty xscreensaver.. Existuje něco lepšího?
Poznámka: mám aktivní zadání hesla po probuzení (už ani nevím kde to nastavit ahá teď jsem to našel*** v Relace a spouštění Pokročilé, jenže dřív jsem to nastavoval určitě jinde.)

Co se stane: otevřu víko nebo zmáčknu tlačitko power.

Problikne bootovací výpis (defakto obsah konzole 1 Ctrl Alt F1 končící Starting Daemon... Started [OK] ... pc login Manjaro on tty1: PC login:) . akorát tam jsou nějak rozhašené řádky, takže řádky nejsou pod sebou ale třeba na obrazovce jsou 4 řádky v různých sloupcích.

pak problikne normálně má plocha se spuštěnými okny (!) to mě rozčiluje (beru zpět po nastavení v *** už to jde ok)

pak problikne prompt xscreensaveer ( okno s obrázkem "plamen přes monitor")

Pak jde notebook opět do režimu spánku.(ne vždy) a jednou se to ještě zopakuje a pak už mohu zadat heslo.

Mezi jednotlivými kroky ještě problikne různě obrazovka s různou intenzitou šedi (černá -monitor vypnut, ani podsvícení), (šedá-rádoby černá- monitor zapnut, podsvícení jede, bez obrazu). Nevíte co se tam bije mezi sebou?
Změna kategorie, původně: PC sestavy (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A notebook+OS(+specialne ovladace vyrobcu notebooku) je uzavrety proprietarny system od vyrobcu, ked…
MM.. 24.06.2013 11:46
MM..
meles nesmysly, samotne ACPI je bastl, vyresit to jde, ale ne tady, a ne takto poslední
bububububu 24.06.2013 13:55
bububububu
Takze ako prve - skus nezatvarat veko (tym padom nevzniknu eventy od LID switcha) len to uspi normal… nový
MM.. 24.06.2013 11:56
MM..

A notebook+OS(+specialne ovladace vyrobcu notebooku) je uzavrety proprietarny system od vyrobcu, ked z tohoto celku polovicu odrezes a das si tam nieco svoje tak logicky si koledujes o to aby nieco neslo alebo uplne blblo. To neni lego ze si polepim cokolvek dohromady. Vyrobca NB ma specialne komplikovane problemy jak vyriesit tie automatizmy pri zaklapnuti veka a specialnych klavesach, to sa odrbava totalnym nestandardnym bastlenim v ACPI (niekedy v spojitosti so specialnym ovladacom do Win od vyrobcu) a je to odladene len na OS ktory vyrobca predava. Takze mozu byt chyby aj v BISOe (ACPI) a vyrobca ich opravovat nebude ptz na OS ktory on dodal to funguje a nic ine ho nezaujima. Takze ak si tam chces lepit iny OS jak ten co dodal vyrobca tak to predpoklada ze mas hlboke technicke knowhow a budes sa vrtat do hlbky a hlavne vediet co mas skusat ak nieco nejde. Alebo sa moze stat aj ze to proste s inym OS nepojde korektne nikdy.

Takze ako prve - skus nezatvarat veko (tym padom nevzniknu eventy od LID switcha) len to uspi normalne mysou z OS a pockaj 15sekund a zapni to powerbuttonom, nejaka zmena? Ak ne tak skus vyhodit proprietarny ovladac grafiky a skusit znova, nejaka zmena?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru