Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nerozluštitelná šifra (vymyslel jsem ji a chci to zpeněžit)

Neni nerozlustitelna. Zabudni na to. Dnesne PC je schopne desiatok miliard operacii za sekundu, pouzitim statistickych metod na vacsom objeme dat (alebo plain text utok ak viem cast dekodovaneho textu apod) to so spravnymi algoritmami je vzdy prelomitelne.
Za druhe nedokazes zabezpecit to ze ked to vie odkodovat druha strana ze to nebude vediet odkodovat niekto iny, alebo dokonca aj niekto kto pocuva na vedeni, atd. Dnesne sifry to bezproblemov zabezpecia. Aj ked vies sposob sifrovania a pocuvas na vedeni komunikaciu tak nemas sancu dekodovat co pisem cez https. Za tretie ak matematicky neoveris jak silny je kluc (mnozstvo kombinacii) a sposob sifrovania (kolizie atd) tak nema vobec vyznam sa takou sifrou zaoberat.

P.S. a nemusis kodovat 10MB na kolene, ja neviem ci budem mat cas sa s tym zaoberat ani sa mi nechce nemam dovod ani naladu, tak aby si sa nesnazil zbytocne :-)
Mozes trebars prezradit kolko slov ma ten text co si sem dal zakodovany alebo ci to je vobec text, to je v reali dedukovatelne takmer vzdy (ked pocuvam zakodovane rozkazy velitelom tak poznam priblizne format a velkost spravy a ci to je text alebo co apod).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny