Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nerozluštitelná šifra (vymyslel jsem ji a chci to zpeněžit)

Tam u enigmy neslo o zachytavanie velkeho mnozstva textu ale o to ze clovek spravidla pozna sposob sifrovania, a moze v nom hladat nedostatky vzhladom na kluc, alebo prelamuje samotny kluc. ty si tu nenapisal vobec sposob tak nikto ho nemoze analyzovat na nedostatky.
To s tym mnozstvom textu (ked nepoznas sposob sifrovania) sa da pouzit len na specialne statisticke metody ktore niektore typy sifrovania mozu odhalit, ale nemusia (to ze daj sem 10MB textu som pisal len preto lebo som chcel skusit statisticke metody cez vikend, ale nemusis to sem davat). Hlavna analyza sifry sa robi na samotnom postupe sifrovania, ten musi byt znamy (a aj vzdy je znamy uz som to pisal nizsie, ptz to sifruje nejaky stroj alebo program a ten si moze kazdy clovek rozobrat alebo zdebugovat)

.. t.j. ma to viac aspektov, jedna vec je analyza samotneho sposobu sifrovania a matematicky dokaz nedostatkov a ich zneuzitie na lamanie kluca a uplne iny aspekt je analyza nejakeho velkeho mnozstva dat bez znalosti sposobu (to je velmi tazke ale u jednoduchych sifier ktoru u teba predpokladam moze dokonca aj tento sposob byt uspesny. Ale aj keby nebol tak to neznamena ze sifra je bezpecna - ptz v realite je vzdy znamy aj sposob sifrovania a lame sa len kluc.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny