Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blbne mi režim spánku

Režim spánku je režim s úspornou energie, ktorý umožňuje počítaču rýchlo obnoviť prevádzku s úplným napájaním (väčšinou v priebehu niekoľkých sekúnd), keď chcete opäť začať pracovať. Uvedenie počítača do stavu spánku sa podobá pozastaveniu prehrávača diskov DVD – počítač okamžite preruší svoju činnosť a je pripravený v nej znova pokračovať, keď budete chcieť v práci pokračovať vy.

Režim dlhodobého spánku je režim s úsporou energie určený hlavne pre prenosné počítače. Zatiaľ čo v režime spánku sa práca a nastavenia ukladajú do pamäte a spotrebúva sa malé množstvo elektrickej energie, v režime dlhodobého spánku sa otvorené dokumenty a programy uložia na pevný disk a počítač sa vypne. Zo všetkých režimov s úsporou energie v systéme Windows spotrebuje najmenej energie režim dlhodobého spánku. Na prenosnom počítači by ste mali používať režim dlhodobého spánku, keď viete, že ho nebudete používať dlhší čas a nebudete mať možnosť v tom čase nabiť batériu.

Hybridný režim spánku je určený hlavne pre stolné počítače. Hybridný spánok je kombináciou režimu spánku a režimu dlhodobého spánku. V tomto režime sa všetky otvorené dokumenty a programy uložia do pamäte a na pevný disk a potom počítač prejde do režimu s úsporou energie, z ktoré sa môže rýchlo prepnúť späť do pracovného režimu. Takto môže systém Windows v prípade prerušenia napájania obnoviť vašu prácu z pevného disku. Keď je zapnutý režim hybridného spánku, prepnutím počítača do režimu spánku sa počítač automaticky prepne aj do hybridného režimu spánku. Hybridný režim spánku je zvyčajne v predvolenom nastavení stolných počítačov zapnutý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny