Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybírání prašulí za reklamu na stránkách

Ahoj všem!

Tak nějak bych poprosil o radu, co všechno musím udělat, abych mohl pronajímat místo s bannerem na svých stránkách. Nemám žádnou firmu ani nehodlám v dohledné době nějakou zakládat, takže předpokládám omezení dané zákonem na dvacet tisíc korun ročně. To je sice jen 1666 korun měsíčně, ale měl bych alespoň na pivo :)):beer:.

Nejhorší na tom je, že ani nevím kde začít. Na českém internetu je jen pár návodů pro založení internetového obchodu. Nebo to nemá cenu a mám počkat na Google AdSense?

Díky :beer:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nepoznam ceske zakonodarstvo ale myslim ze kazdy prijem musis zdanit inak sa dopustas neopravneho po…
fleg 07.11.2006 20:08
fleg
jedna se o velmi specificky zamerene stranky a dostal jsem nabidku od rakouske firmy na dlouhodobou…
koffr 07.11.2006 20:23
koffr
Ano, do 20 tisíc nemusíš danit, ale do toho se počítají veškeré "nahodilé" či "příležitostné" příjmy…
Eva_M 07.11.2006 21:38
Eva_M
Kde neni zalobce, neni ani soudce.
Jan Fiala 07.11.2006 21:46
Jan Fiala
Kde neni zalobce, neni ani soudce. JaFi: To máš jistě pravdu :-) ale u veřejných aktivit (a tam int… poslední
Eva_M 08.11.2006 11:32
Eva_M

nepoznam ceske zakonodarstvo ale myslim ze kazdy prijem musis zdanit inak sa dopustas neopravneho podnikania (mozno sa mylim).
google adsense nie je urcene pre cr a ani tak skoro nebude takze to by si sa nacakal.
inak by ma zaujimalo kto ti da za tak slabu navstevnost tolko penazi.
mimochodom na mojom eshope mam 500 viewpages denne ale v sumare je to len 40-60 unikatnych ip...zvysok robia roboti z googla a spol.
uznaj sam ze to je slaba navstevnost.

jedna se o velmi specificky zamerene stranky a dostal jsem nabidku od rakouske firmy na dlouhodobou reklamu. vzhledem k celkovemu poctu zainteresovanych lidi v teto republice je to jeste slusna navstevnost a vyssi uz nebude (leda by se zbytek sveta zacal ucit cesky). praveze v cr nemusim zdanit celkem 2o.ooo kc rocne. kdyby mi nabidli teda vic nez 1666 korun mesicne, jak to mam udelat?

Ano, do 20 tisíc nemusíš danit, ale do toho se počítají veškeré "nahodilé" či "příležitostné" příjmy (je to §10 zákona o dani z příjmů, tomuto vyjádření rozumí každý účetní a daňař). Takže pokud máš ještě nějaké jiné příjmy (kromě řádně zdaněného zaměstnání či brigád), tak je důležitý ten součet. Ale i kdyby to bylo víc než 20 tisíc do roka, tak na to kývni. Tak to holt zdaníš, ale pořád se ti to vyplatí :-)

Živnost si na to nezakládej, ona to ani živnost není. Maximálně by to mohlo být klasifikováno jako příjmy z pronájmu, což je pro změnu §9 zákona o dani z příjmů. Na to taky nemusíš mít žádnou firmu ani živnost, pouze musíš evidovat svoje příjmy a na konci roku si necháš někým vypracovat daňové přiznání a zaplatíš případné daně :-)

Kde neni zalobce, neni ani soudce.

JaFi: To máš jistě pravdu :-) ale u veřejných aktivit (a tam internet řadím) bych se bála nepřiznávat příjmy. A nevíš, kdo ti přijde na tvé stránky a udělá si poznámku, že tam máš nějaké reklamy... a pak se bude zajímat, jestli jsi to zdanil. Něco jiného je, když sousedovi pomůžeš se stěhováním a on ti za to dá nějaký peníz. I ty peníze od souseda by spadaly pod výše uvedený §10, ale u takovýchto výpomocí beze svědků a bez papíru se dá spíš předpokládat, že "není žalobce ani soudce" - čímž nikoho nenavádím ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru