Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aký Linux používate a prečo?

Muzes.
Kdysi jsem zkousel nejake Live distribuce - Danix, Ubuntu...
Ale vzdy byly nejake probemy s notebookem - nesla nastavit velikost rozliseni na mych 1400x1050, nebyly ovladace pro vsechen hw, a to jsem mel standardni Intel chipset...
Proste nemam tolik volneho casu, abych ho venoval zkoumani, prolezani for a hledani reseni problemu. Navic se bojim, ze by mi nic noveho nepinesl, vse, co potrebuju mam k dispozici a navic Windows odbourat nemuzu, protoze me Windows programy zivi.

Linuxu by velmi prospelo, kdyby se jednotlive distribuce dohodly a sjednotily aspon na ceste instalovani programu, ovladacu... To by zase nemuselo byt tak slozite.

Vista, i kdyz na se na ni dnes spis nadava, muze byt dalsi hrebicek, protoze z hlediska vyvojare nabidne objektove API, vcetne rozhrani. Znamena to, ze vyvoj aplikaci pro Vistu bude mnohem jednodussi a rychlejsi nez to same pro jinou platformu. Linux nabizi nekolik uzivatelskych rozhrani. To je dobre pro lidi, kteri si chteji vyhrat se skinovanim desktopu, ale uz to neni dobre pro programy, protoze jeden bezi nad jednim rozhranim, jiny zase nad dalsim.

Tim chci naznacit, ze pokud chce byt Linux uspesnejsi, musi se sjednotit. Klidne muze byt milion distribuci, odladenych a pripravenych pro specialni ucely, ale je treba sjednotit aspon veci "pod povrchem" - zpusob instalovani aplikaci, spolecnou databazi ovladacu, klikaci rozhrani pro nastavovani (ne to castecne, ktere je ted). Komunita chce rozsirit Linux mezi obycejne lidi, tak se pole toho ten Linux musi chovat vuci obycejnemu cloveku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny