Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aký Linux používate a prečo?

Zaujímalo by ma, aké Linuxy sú zastúpené tu na poradni. Ide mi to, ktoré sú najviac rozšírené. Anketu chápte tak, že stačí, aby Linux bežal na podobnom jadre ako uvedený, takže nebudem vypisovať Red Hat a Fedora zvlášť. Ak iný, tak napíšte príspevok a nehlasujte. Najrozšírenejšia distribúcia sa tu určte v ankete nachádza.

Nebolo by od veci napísať aj dôvod, prečo práve danú distribúciu používate. Potom napíšem aj ja, len teraz musím už ísť.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pre tých čo by chceli vyskúšať plnohodnotný linux odporúčam nejakú Hardcore distribúciu ako Debian,…
stan 18.11.2006 00:27
stan
Na debianu, Gentoo ani Slackwaru není nic hxcore - kdo to myslí s unixovým serverem alespoň trochu v…
Vladimir 18.11.2006 12:00
Vladimir
Na debianu, Gentoo ani Slackwaru není nic hxcore tak k tomu se připojuju - Slackware je první linux… poslední
viva 25.03.2007 20:52
viva

Pre tých čo by chceli vyskúšať plnohodnotný linux odporúčam nejakú Hardcore distribúciu ako Debian, Gentoo alebo Slackware, distribúcie typu Fedora, Mandriva atd majú na sebe nabalené kopec balastu, ktorý ich robí nefunkčnými SuSe navyše nepodporuje ani KDE ale len GTKácku atrapu.

Na debianu, Gentoo ani Slackwaru není nic hxcore - kdo to myslí s unixovým serverem alespoň trochu vážně, tak musí stejně ovládat vše, co instalace těchto distribucí vyžaduje. O desktopu už jsem mluvil výše, to nemá smysl řešit vůbec. Rozdíl mezi objektovým desktopem ve Windows a nesourodými a nepropojenými aplikacemi v Linuxu (a nesourodými myslím KDE a Gnome - realita je taková že stejně budete používat aplikace pro obé což je ta skutečná tragédie linuxového desktopu) je natolik propastný, že tahle možnost padá.

Jinak o žádném "balastu" v SuSe, Fedoře ap. kromě nastražených nefunkčních konfigurátek a vnucujícím se grafickém setupu ani moc nevím, na druhou stranu znám pouze SuSe z těchto typů distribucí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru