Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zablokobání všech soubodrů *.pps

Dobrý den, děkuji za impuls správným směrem. Musím se přiznat, že jsem o ADS neměl ani nejmenší tušení. Po "prostudování" několika zdrojů na netu jsem byl šokován možnostmi souborového systému NTFS. Už si nejsem tak jistý, že je "lepší" než předchozí FAT a jsem rozčarován tím, že Microsoft nemá pod kontrolou vlastní produkt. Údajně nemá ani vlastní "vybavení" pro práci s alternativními daty. Současně jsem se dozvěděl, že dokáže pracovat pouze s primárními daty a sekundární data jednoduše odstraní.
V tom okamžiku jsem měl způsob, jak "vyléčit" mé poškozené soubory. Prostě jsem je překopíroval na medium naformátované ve FAT32 a zpět. Tím byla záležitost odblokování vyřešena. Ještě jsem reinstaloval MS Office, neboť stávající instalace programu stále ukládala prezentace zablokované, a akce je, zdá se, zdárně vyřešena. Ovšem marně pátrám po tom, jakým způsobem mohlo k této situaci dojít. Zatím mě skutečně nic nenapadá.
Ještě k tomu souborovému systému NTSF. Až do včerejška jsem byl přesvědčen, že tento systém má všechny předpoklady, aby byl nejlepší (v rámci Microsoftu). Byl jsem přesvědčen, že menší clustry a ukládané menší "porce" dat jsou zárukou lepšího využití prostoru a menší fragmentace. Když jsem zjistil, že je možné, aby se do souboru nulové velikosti "schoval" jiný soubor velikosti desítek MB (možná stovek) a při tom systém stále indikoval nulovou velikost, bylo mi jasné, že je dána možnost "bobtnání systému". A jsou vytvořeny skvělé podmínky pro napadání a úspěšného ovládnutí PC, s tímto souborovým systémem. Vážně uvažuji o návratu k FAT32, i když znám jeho jiné slabiny. Kdybych byl mladší, je mi pětasedmdesát, asi bych od MS odešel. Zkusil bych Apple, eventuálně Linux, i když, z hlediska aplikací, je to slabší.
Děkuji ještě jednou za inspiraci a přeji mnoho úspěchů.
S pozdravem J. M.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny