Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Za kolik by se tato sestava dala prodat ?

Předpokládám, že se jedná o tuto konfiguraci (či Tvému notebooku velmi podobnou):

http://www.czc.cz/dell-xps-l502x-stribrna_3/96298/ produkt

Shrňme (výběrem): Zbývá cca 1,5 roku z tříleté NBD on-site záruky (fungující a na úrovni). Procesor (Core i7-2670QM, Sandy Bridge, čtyřjádro, Turbo až 3,1 GHz) je na možnosti notebooku dosti výkonný (a na možnosti chlazení v 15" notebookovém šasi až "moc"...), výkonem solidní i v dnešní době. Pak tu máme postarší a poslabší grafiku GeForce GT 525M, lesklý display s nativním rozlišením 1366 x 768. Dle recenzí kvalitou ne zrovna excelující "tužší" klávesnice (s nastavitelným podsvícením, je tak i zde?), na možnosti notebooku nadprůměrné repro (JBL). Co z toho vyplývá, respektive komu by se mohl takový notebook hodit (?). Např.:

Kancelářské činnosti: Výkonu po všech stránkách dostatek (až nadbytek), ovšem nevýhoda v méně praktickém lesklém displayi, zvláště pak v jeho nízkém nativním rozlišení (především málo bodů na výšku).

S ohledem na hry: Za cca 15 tis. aktuálně seženeš nový notebook (včetně Windows) s GeForce GT 640M či GT 740M. Tedy podstatně výkonnější a v daném využití výhodnější řešení.

Workstation: Na práci v CAD aplikacích apod. opět nevýhoda v méně praktickém lesklém displayi, zvláště pak v jeho nízkém nativním rozlišení (především málo bodů na výšku; vhodnějších by tady bylo alespoň 1600 x 900 či 1920 x 1080). S ohledem na případnou práci s videem ovšem velmi dobrý procesor (jak bylo ale podotknuto, bavíme se o Core i7-2670QM v šasi 15" notebooku - viz chlazení, životnost s ohledem na dlouhodobé využívání hardwaru v plné zátěži apod.).

Atd.

Nevím, jakou minimální cenu si představuješ (tuším, že jako nový stál před cca 1,5 rokem kolem 25-30 tis. Kč). Doporučil bych buď udat notebook v rodině, nebo nabídnout formou dražby na Aukro.cz, kde se dá prodat ledacos (a někdy i za "neuvěřitelné" peníze).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny