Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gelové tiskárny

Zdravím,máte někdo zkušenosti s novou technologií gelových tiskáren?Na jakym principu fungují a jiná specifika,dík za každou odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máme. Princip je popsán na stránce výrobce, specifika taky. edit: uvažuješ o ní? Nedělej to. ;-)
Kurt 08.11.2006 17:40
Kurt
dík za reakci.Určitý specifika ze stránek vím,ale měl jsem na mysli,zda má přímo někdo konkrétní zku…
Vašek 09.11.2006 13:20
Vašek
Žádný zázrak. Špatné podání barev, neostrý tisk (jako inkoustovky) a náklady na stránku taky nejsou…
Kurt 09.11.2006 13:43
Kurt
hm,tak to si mě nepotěšil,čekal jsem od toho více,nicméně čekám vzorky z NASHUATEC GX5050 na moje po…
Vašek 09.11.2006 14:42
Vašek
Ať už Nashuatec, Ricoh, Gestetner, NRG, to je všechno jeden výrobek, jen s jiným logem. Na "obchodní…
Kurt 09.11.2006 17:30
Kurt
Nezkoušel jsi tu barvu poštelovat třeba v ovladači od tiskárny?Pokud to ovšem ovladač zvládá,což by…
Vašek 10.11.2006 12:11
Vašek
Ne, to jsem nezkoušel. Zkoušel jsem nastavit různou kvalitu. Kromě toho, že byl papír víc zkroucený… poslední
Kurt 10.11.2006 15:37
Kurt

dík za reakci.Určitý specifika ze stránek vím,ale měl jsem na mysli,zda má přímo někdo konkrétní zkušenosti se strojem,neznám tu novou technologii,proč myslíš,že bych do "ní" neměl jit?Co je u ní špatného?

Žádný zázrak. Špatné podání barev, neostrý tisk (jako inkoustovky) a náklady na stránku taky nejsou právě extra nízké (ačkoliv prezentační materiály tvrdí něco jiného).
Výhoda? Rychlý tisk. Nic víc.
Konkrétní zkušenost mám se zařízením Gestetner GX3050N. Jiné už ani zkoušet nebudu...

hm,tak to si mě nepotěšil,čekal jsem od toho více,nicméně čekám vzorky z NASHUATEC GX5050 na moje poslané kartony,tak jsem fakt zvědav.Potřebuji kvalitu,na tisk si počkám,nemusím rychlost.Ty náklady na A4 se mě dle jejich materiálů docela zamlouvali,hlavně,že se nemusejí kromě gelů dokupovat další spotř. matroš.No,asi je praxe jiná.S tou ostrostí u ingoustovek bych trošku polemizoval,měl jsem dříve Canonku BJC 7000 a ta tiskla ostrost jako víno i na kartóny s gramáží cca 300,ale trošku dražší provoz.Teď mám laserovku OKI 3200,ale spokojenej nejsem.Na křídové papíry cca 200 gramáže,"žehlička" nechává šedý odstín na celém kartónu,tím je tisk na použítý médium znehodnocený a nekvalitní.Tak nevím,jak z toho ven...

Ať už Nashuatec, Ricoh, Gestetner, NRG, to je všechno jeden výrobek, jen s jiným logem.
Na "obchodní" grafiku to vypadalo slušně, ale jakmile se pokusila o cokoliv, co by jen vzdáleně připomínalo barevný přechod, byla v koncích. Navíc červená byla spíše růžovo/oranžová a obecně barvám chyběla sytost.
Abych se přiznal, nestandardní gramáže jsem ani nezkoušel. Celkově mě zařízení zklamalo, čekal jsem víc. Ty náklady z prezentace je třeba vynásobit dvěma, aby to +/- vycházelo. Další velké mínus testovaného kusu byl pomalý přenos dat po síti. Na co je pak rychlost tisku, když se stránka do tiskárny dostává několik desítek (!) vteřin.
Výtisk byl neostrý, to jsem psal. S laserem se to srovnat nedá. Otázkou je, jestli OKI 3200 je rozumná volba pro vysokou kvalitu tisku. Dle mých zkušeností má problémy už s barevným podáním (přesycené barvy), takže tudy cesta asi taky nepovede.
S nestandardními typy papírů to umějí asi nejlépe laserovky od HP, ale bude to chtít vyzkoušet.

Nezkoušel jsi tu barvu poštelovat třeba v ovladači od tiskárny?Pokud to ovšem ovladač zvládá,což by snad měl.Někdy se mi podařilo v ovladači nastavit v různých tiskárnách oproti standardu daleko kvalitnější tisk,ale je to docela makačka.tzv. pokus-tisk-pokus-tisk ....Ty HPéčka mám také v plánu již delší dobu,zatím nevím a laboruji..

Ne, to jsem nezkoušel. Zkoušel jsem nastavit různou kvalitu.
Kromě toho, že byl papír víc zkroucený (zjevně navlhnul od gelu), to nemělo žádný efekt.
jednotlivé barvy jsem nenastavoval, přecejen jsem měl pocit, že má jít o tiskárnu a ne o polotovar, který si musím před použitím nejprve nastavit, aby vůbec fungoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru