Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem VMX Builder: Vytvoření virtuálního PC

Zdravím všechny. Přiznám se, že jsem ten odkaz ještě nenavštívil, protože jsem si wmx konfiguroval online na http://www.easyvmx.com/easyvmx.shtml
Ale když už je řeč o VMware Playeru, mám dotaz. Moc mě po jeho instalaci nenadchla přítomnost dvou procesů (nebo služeb, sorry za terminologii) v systému navíc. Běžely jako automaticky spouštěné, měly v názvu spojitost s VMware Playerem a pokud jsem je nastavil jako Ručně (od čehož jsem čekal, že se zapnou teprve až zároveň se startem VMware Playeru), nedokázal VMware Player startovat a vykázal chybu. Musel jsem je tedy nechat běžet i tehdy, když jsem VMware Player nepotřeboval, aby byl připraven na zapnutí. Tehdy jsem potřeboval vyzkoušet a prohlédnout jedno unattended "distro" WinXP a tak jsem prvně testoval i VMware Player. Zajímalo by mě, jestli ty dva procesy navíc má i vypnuté plné VMware, nebo jestli je to vada na kráse free VMware Playeru.
Druhá věc:
Odinstaloval jsem VMware Player pomocí Total Uninstallu. Měl jsem to za čistší a lepší způsob, než vlastní odinstalátor VMware Playeru. Ale asi to byla chyba, protože s odinstalem VMware Playeru bych býval přišel i o původní .dll ze složky system32. Program Total Uninstall měl dotazy na určité soubory, které by mohly po odinstalu VMware Playeru některým programům chybět a když je ponechám, nebudou překážet. Proto jsem je ponechal. Přesto jsem pak ještě prohlédl Koš a pro jistotu všechny .dll z něj zálohoval. To se mi vyplatilo, protože později dvě z nich scházely při instalaci stažených update pro WindowsDefender. (Vyčetl jsem to z čísla erroru a po jejich vrácení bylo vše OK.) Vypadá to, že VMware Player si při instalaci zabere nebo přepíše systémové .dll a tyto po jeho odinstalaci chybějí.
VMware Player mi byl sice užitečný, ale připadal mi trochu nešetrný k systému. Zajímá mě, jakou zkušenost s ním máte vy ostatní. Jestli to byly moje chyby, pak tedy jaké. Přesné názvy těch procesů ani těch .dll už si nepamatuju, bohužel.
Pardon, pokud je to hodně off-topic.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny