Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ktory programovaci jazyk si vybrat ?

Máš zvláštny prístup k tomu, ako sa chceš naučiť programovať. Ľudia odjakživa programujú kvôli tomu, aby im to prinieslo nejakú konkrétnu pridanú hodnotu, ktorú si vážia. Napríklad im to ušetrí čas, spraví to za nich nejakú robotu, zabaví ich to a podobne. Takže by si si mal najprv zodpovedať na to, že aká je tvoja motivácia programovať, čo tým chceš dosiahnuť, čo od toho očakávaš? Ak nemáš žiaden cieľ, tak ťažko sa potom môže dostaviť nejaký úspech, vďaka ktorému by si pri programovaní zotrval.

Keď si chceš vybrať nejaký jazyk pre začiatok, tak si vyber C#, Javu alebo C++. Všetko sú to jazyky vhodné na (takmer) akýkoľvek druh aplikácie, pričom pre každý z nich je k dispozícii kvalitné vývojové prostredie a podrobná dokumentácia. Existuje samozrejme kopec iných programovacích jazykov, ale na základe tvojich požiadaviek, ktoré si uviedol (žiadne), nemá veľký zmysel uvažovať o nejakých alternatívach.

Rady, ktoré si tu dostal, ti dávajú ľudia, ktorí sa vývoju softvéru (a teda aj programovaniu) venujú profesionálne niekoľko rokov. Nehnevaj sa na mňa, ale z tvojich príspevkov mám pocit, že si v prvom/druhom ročníku na strednej škole a riešiš, ako využiť svoj čas na niečo zmysluplného. Tvoje opovrhovanie radcami a moderátormi, ktorí majú podstatne viac znalostí v tomto obore ako ty a pomáhajú ti v riešení tvojho problému, sa mi preto nezdá na mieste.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny