Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zasekávání Pc a samovolný restart

Dobrý den,mám problém,už delší dobu se mi zasekavává pc většinou v prohlížeči,ale i ve windows a to tak ,že se zpomalí myš pak se zasekne uplně a po chvíli se automaticky restartuje pc nebo se i vypne a hned zapne.Začalo to dělat před rokem pak to přestalo a teď už to zase měsíc dělá asi několikrát denně,včera to neudělalo ani jednou a dnes zase. Kontroloval jsem teploty jsou ok,jen jedno jádro procesoru hlásí vždy 58°C (teplota se nemění) a pokaždé jiné-nevím čím to. Pc jsem kompletně vyčistil a aplikoval jsem teplovodivou pastu. Ramka projeta MemTestem žádnou chybu nenašla, harddisk taky otestován zdá se vpořádku. Ještě mě napadlo,že to může být zdrojem nebo grafickou kartou (dokoupeny před rokem a namontovány zaroveň) jsou rok staré,ale hry a videa jedou bez problému a ve hře se pc nikdy neseklo i po 10h běhu. Zakázal jsem ve win automatický restart,ale po záseku se stejně restartuje(?). Včera jsem updateoval BIOS a aktualizoval všechny možné ovladače,bohužel to dělá pořád :-| už nevím co s tím.Nevíte někdo čím by to mohlo být. Děkuji

Moje sestava: Intel Core2Quad Q8200-2.33Ghz
Zákl.deska Gigabyte GA-EP-35-DS3L
Harddisk WD-640GB
Transcend-4Gb Ram-DDR2-400Mhz
Nvidia Geforce GTX 460-1Gb Ram-DDR5
Seasonic zdroj SS-500ET 500W BRONZE 80PLUS BULK
Windows 7-32bit

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim preinstaloval jsem windows na win 7-64bit a po dvou dnech klidu zase zaseky a BSOD. V hlasen…
Lubb 07.11.2013 19:22
Lubb
Chyba je bud v HW alebo v ovladacoch. Nevieme jake ovladace si tam instaloval. Co sa tyka HW - uz si…
MM.. 07.11.2013 19:27
MM..
Instaloval jsem ovladace z cd od zakl.desky a ovladace grafiky.Ram jsem testoval pul dne Memtestem86…
Lubb 07.11.2013 20:09
Lubb
pozeral si si uz tym nirsoft bsod viewerom ze ci to bola stale stejna bsod alebo zakazdym nieco ine?…
MM.. 07.11.2013 20:17
MM..
ramky jsem zkousel vyndat a zadna zmena. Zacalo to delat pred rokem kdyz jsem instaloval medal of ho… nový
Lubb 08.11.2013 12:30
Lubb
Zdravím, tak ted dva dny ok a dnes pc zase zatuhlo a nasledoval samovolny restart. Predtim na sekund… nový
Lubb 17.11.2013 19:39
Lubb
hal.dll a s ním chyby "kernel" bych považoval za obvyklou chybu zkopírovaných instalací z jiných pc.… nový
lední brtník 17.11.2013 20:33
lední brtník
driver chipsetu jsem instaloval prvne z orig.cd potom ze stranek zakl.desky. Tohle "hal.dll a s ním… nový
Lubb 17.11.2013 21:09
Lubb
tak jsem na radu z jednoho nejmenovaneho fora vypnul v nastaveni prohlizece hardwarovou akceleraci a… poslední
Lubb 23.11.2013 09:59
Lubb

Instaloval jsem ovladace z cd od zakl.desky a ovladace grafiky.Ram jsem testoval pul dne Memtestem86 a zadna chyba,harddisk otestovan a nepise zadnou chybu. Vzdy se zpomali kurzor mysi pak se bud zasekne uplne nebo se odsekne a zacne se menit,chvili tam je sipka pak ruka pak zavorka a pak BSOD nebo musim dat restart.

pozeral si si uz tym nirsoft bsod viewerom ze ci to bola stale stejna bsod alebo zakazdym nieco ine?
Ovladace z CD k doske su stare kramy, najdi si aktualne na webe vyrobcu dosky pre tu dosku. Co si tam instaloval tesne predtym jak to zas zacalo blbnut? mas nejaky specialny HW napr. v USB alebo v PCI(e) slotoch? Povytahuj vsetko a skus to tak.
Moze byt vada aj na maticnej alebo zdroj alebo nejake studenaky apod. Jak casto sa to stava? Skus vybrat RAM moduly a znovuzastrcit.

ramky jsem zkousel vyndat a zadna zmena. Zacalo to delat pred rokem kdyz jsem instaloval medal of honor warfighter a v tu dobu jsem kupoval a instaloval novou grafiku a zdroj, pak to tak na pul roku prestalo a ted to zase zaclo. Prijde mi ze to dela vetsinou kdyz mam spustenej prohlizec,nevim,nekdy 10krat za den nekdy jen 1krat,nekdy to treba 2dny neudela. Spec hardware nemam. Desku jsem kontroloval a zadne nafoukle kon. tam nejsou. Co jsou studenaky?

Zdravím, tak ted dva dny ok a dnes pc zase zatuhlo a nasledoval samovolny restart. Predtim na sekundu zasek a pak to hodilo ´ovladac zobrazeni prestal pracovat a byl obnoven (kernel-mode32)´ a tuto hlasku to pise celkem casto,takze si myslim,ze cely problem ma neco spolecne s graf.kartou.Posledni ovladace mam nainstalovany a celkove graf.karta funguje vporadku.Nevite v cem by mohl byt jeste problem? díky

hal.dll a s ním chyby "kernel" bych považoval za obvyklou chybu zkopírovaných instalací z jiných pc.
jsou i takoví exoti, kteří při nefunkčnosti vlastní dvd mechaniky spustí instalaci systému v jiném pc, pak dopadnou stejně.
anebo "jen" chybí driver chipsetu a windows si se základní deskou příliš nerozumí.

driver chipsetu jsem instaloval prvne z orig.cd potom ze stranek zakl.desky. Tohle "hal.dll a s ním chyby "kernel" bych považoval za obvyklou chybu zkopírovaných instalací z jiných pc, jsou i takoví exoti, kteří při nefunkčnosti vlastní dvd mechaniky spustí instalaci systému v jiném pc" nechapu jak to myslis,jakoze to je windowsem? kazdopadne jsem nic takoveho nedelal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru