Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kvalitny prevodnik (Dac) alebo externa zvukovka na pocuvanie a tvorbu hudby

Zdravim,
vlastnim sluchadla Beyerdynmaic DT770pro250 + sluchatkac Bv Audio Headamp. Zacinam z tvorbou elektronickej hudby v Fl Studiu a planujem si kupit Studiove monitory Krk Systems Vxt6. V buducnosti si planujem tiez kupit nejake kvalitne audiofilske sluchadla ako su napr. Beyerdynamic T70. Velmi mi zalezi na kvalite a detailnosti zvuku a chcel by som sa opytat aky prevodnik, alebo externu zvukovku do 450Eur by bolo najlepsie kupit. Rozmyslam nad Focusrite Forte: http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-focusrite-forte .html
ale kedze ja neplanujem nic nahravat, tak by mi stacil aj cisto len Externy Dac. napr:http://www.hifionline.cz/d-a-prevodniky/1740-da-us b-prevodnik-carat-ruby-2/
Potrebujem tiez, aby to dobre zvladalo asio a neviem ci taky Dac ako je ten Carat Ruby by to zvladal? A tiez neviem ako je to z pripjenim studiovych monitorov na taky Dac? Nemate z tym niekto skusenosti?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak neviem ci synteza zvuku ma nieco co do detailnosti, ale urcite to nieje to iste ako klasicke a o…
KiloViktor 15.07.2013 17:58
KiloViktor
Akusticku uravu priestoru planujem tiez robit, ale az postupom casu. Co si myslel tym akykolvek slus…
DarkMan 15.07.2013 18:46
DarkMan
Ak sa zaujimas o kvalitnu reprodukciu zvuku, je dobre si nastudovat nieco o prevodnikoch digital/ana…
KiloViktor 15.07.2013 19:15
KiloViktor
No nevyznam sa nejak hlbkovo v tychto veciach, ale niektory interpreti skladaju hudbu aj na lacnejsi… nový
DarkMan 15.07.2013 19:35
DarkMan
Zvukovka od creative je ok. Jaku presne mas? (ze by si si pozrel SNR a skreslenie v parametroch) nový
MM.. 15.07.2013 19:35
MM..
Ked ASIO tak by som sa radsej vyhybal USB, USB ako rozhranie ma velku latency (radovo ms), PCIe zber… nový
MM.. 15.07.2013 19:34
MM..
Ja to budem napajat aj na Pc aj na Notebook a tiez chcem mat externu regulaciu hlasitosti. Takze pot… poslední
DarkMan 15.07.2013 19:40
DarkMan

Tak neviem ci synteza zvuku ma nieco co do detailnosti, ale urcite to nieje to iste ako klasicke a originalne hudobne nastroje. Tudiz moze vyhoviet akykolvek slusnejsi DAC. Bude to stale len o virtualnej kvalite. Pre priblizenie sa ku kvalite zvuku je nanajvys vhodne akusticky upravit posluchovy priestor a to nielen upravit ale aj zmerat analyzatorom, presne tak ako sa to robi v profesionalnej praxi.

Ak sa zaujimas o kvalitnu reprodukciu zvuku, je dobre si nastudovat nieco o prevodnikoch digital/analog. A ked uz nejaky ten DAC, tak urcite typu R2R a nie tie smejdy, ktore robia prevod modulovanim signalu. Vestky 1-bitove (multibitove) prevodniky su zalozene na tomto principe a mozu mat neviem kolko oceneni, kvalitny zvuk z toho neleze. Dalsia vec, ktora hodne pokazi zvuk kvalitneho a povedzme aj super draheho prevodniku je napajaci zdroj a casova zakladna (hodiny).
Ono uz len tieto dve vecicky stoja aj viac ako 5000 US$. Treba uvazit, ze 1 bit ma tak maly urovnovy rozsah, ze aj ten najspickovejsi pocitacovy zdroj je celkom nanic a spolahlivo zakryje aj niekolko bitov rozsahu.
Zvaz svoje moznosti a pripadne si oprav poziadavky. Pravdepodobne budes musiet hodne zlavit.

No nevyznam sa nejak hlbkovo v tychto veciach, ale niektory interpreti skladaju hudbu aj na lacnejsich zvukovkach ako je ta Focusrite Forte, takze neviem naco by mi bol prevodnik za 5000 US$? Mozno som zle sformuloval otazku. Kazdy prevodnik za 450Eur bude urcite lepsi nez obycajna zvukovka od Creative, ktoru mam, ale mne ide o to, ze ktory v tej cene do 450Eur by bol asi najlepsi? Kedze mi tu uz napisali, ze DAC asio nezvaldne, tak potom mi uz ide len o to ktora profi zvukovka na skladanie hudby by bola v tej cene naj?

Ked ASIO tak by som sa radsej vyhybal USB, USB ako rozhranie ma velku latency (radovo ms), PCIe zbernica ma latency radovo 10ky nanosekund (=10000x menej jak USB)
Preco nechces internu zvukovku? Verim ze existuju aj slusne interne zvyukovky so SNR >100dB a nizkym harmonickym skreslenim. (a napatie sa filtruje na zvukovke a rusenie sa da odtienit ak na to vyrobca zvukovky myslel pri navrhu)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru