Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přechod z Win 7 na Linux

Pro Windows se musí instalovat halda ovladačů, v Linuxu jsou už z 90% přítomny v jádru a jeho modulech.
Já ti nevím, ale při instalaci W7, W8 a možná i Visty byl v systém ve výchozím stavu výborně použitelný a ovladače tam byly (občas ne úplně nejčerstvější, ale v pohodě funkční). Ano, XP byly horší, ale je nutno si uvědomit dobu vzniku XP. Pokud bys zkusil teď nainstalovat jakékoliv linuxové distro z té doby, bude mít úplně stejné problémy.

Spíš bych řekl, že pokud tazatele současný stav (Windows) nudí, tak je to známka toho, že má OS, který přesně sedne tomu,co potřebuje. Prostě se to chová tak nějak normálně, není potřeba do toho šťárat, funguje to, jak má. Pokud je člověk trochu zvídavý a "hračička", začnou ho brzo svrbět prsty a má chuť něco "ladit", resp. něco změnit.

Pokud je ntb používán k výdělečné činnosti, pak bych jej už tuplem experimentálně nepokoušel. Je-li současná licence windows legální, pak přechodem na Linux nezíská tazatel vůbec nic. Mimochodem bláboly kamaráda programátora mě taky pobavily:
"Linux je rychlejší, ale né ve všech případech" - analogicky lze také říct, že "Windows je rychlejší, ale né ve všech případech"
"když se s nimi naučím tak budu mít snažší práci" - fakt by mě zajímalo, v čem bude snazší.

Jiná situace by byla, kdyby současná licence Windows nebyla legální - tam se můžem bavit o úspoře za licenci, pokud uživatel zvolí Linux.

Osobně proti Linuxu nic nemám, 99 procent uživatelů s ním v pohodě vystačí i pro náročné nasazení. Nejlépe je si jej vyzkoušet v nějakém live distru nebo ve virtuálce. To řadu lidí spolehlivě odradí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny