Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ntldr missing ->boot disk failure

Ahoj,

dneska ráno jsem zapnul pc a na druhé obrazovce se zobrazilo ntldr missing. Včera večer se počítač standardně vypnul bez známky problému. Z PC jsem odpojil externí disk WD 3.5 a telefon zapojený přes USB a zkusil to znovu. Tentokrát ze zobrazilo DISK BOOT FAILURE, PLEASE INSERT SYSTEM DISK... Otevřel jsem tedy skřiň, zkontroloval kabely a konektory - pořád DISK BOOT FAILURE. V počítači mám 2 disky, seagate 500GB který je jako vedlejší a stejně velký Samsung, který je rozdělení na menší část (asi 30 GB), kde je WIN a větší část kde jsou hry a programy.
Zkoušel jsem zapojit pouze disk Samsung na různé sata konektory a kabely i na různé kabely od zdroje. V POSTu se zobrazí ale stále hláší DISK BOOT FAILURE. Druhý disk se nezobrazí ani v POSTu a navíc když ho připojím tak nastane toto: při startu se místo jednoho pípnutí ozvou 2 první slabší, které je tam navíc a potom druhé které se ozve vždycky při startu počítače. Dále trvá mnohem déle DETECTING IDE DRIVES.... Když ho znovu odpojím vše naběhne mnohem rychleji.
Dochází mě nápady a prosím o jakoukoli pomoc.
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, toto som riešil už viac krát. Možno pomôže spomeniem aj keď už niektoré príčiny si sám vylúči… poslední
Jozef Zivy 24.07.2013 00:50
Jozef Zivy

Ahoj,

toto som riešil už viac krát. Možno pomôže spomeniem aj keď už niektoré príčiny si sám vylúčil:

- chybný kábel od zdroja
- chybný kábel sata
- najčastejšie však "neznáma" príčina - stačilo preništalovať. Dôvodom bol neodborný zásah do súbor windowsu aj napriek uisteniu, ja som nič nerobil (ľudia vždy klamú, Dr. House :))
- viac krát jednoducho odišiel HDD - chybný sektor, chybný elektronika, ...

Odporúčania:
- spustiť napr. live ubuntu z DVD/usb a pozrieť ako sa tam javí
- bachnúť HDD do iného PC ako slave, či sa chytí
- pokiaľ máš popis k jumper na hdd a ešte máš vôbec taký hdd, prepnúť z master na cable select, alebo naopak, neviem ako to máš (jeden sa mi tak chytil (?!) )

Podľa popisu "Dále trvá mnohem déle DETECTING IDE DRIVES...." bola táto situácia takmer v 99% spojená s hardware chybou (káble/samotný HDD).

Veľa šťastia !

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru