Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vďaka za tipy: nová zostava PC

Rád by som požiadal o tipy na zostaveniu nového stolového počítača, ktorý nahradý môj 7-ročný viackrát ugradovaný stroj (aktuálne Intel E7500, 3GB RAM, ATI Radeon HD 4600, Win XP):

Použijem odporúčanú osnovu:

1. FINANČNÍ LIMIT: záleží mi na celkových nákladoch na vlastníctvo (hw, sw, údržba, príp. upgrady) po dobu odhadovanej životnosti (teda asi kým Microsoft neskončí podporu Win7, alebo aspoň 6 rokov, podľa toho, čo nastane skôr :) Ale vážne: finančný výdavok na úvod je pre znesiteľnejší aj vyšší, ak nebudem musieť riešiť o 2 roky spálený zdroj, odídený HDD, potrebu viac RAM apod. Ideál: 400 eur s Win7 a MS Office; Absolútny strop: 600 eur s Win7 a MS Office. Možnosť použiť diely z môjho aktuálneho stroja (monitory, klávesnica, myš, možno HDD)

2. PŘEVÁŽNÉ VYUŽITÍ SESTAVY: kancelárske a prekladateľské programy, heavy multitasking 8-10 programov naraz, 30-40 záložiek v browseri; žiadna veľká úprava videa; žiadne hry

3. OPERAČNÍ SYSTÉM: Win7, nemám, potrebujem kúpiť

4. SESTAVÍTE SI PC SAMI? Nie, budem potrebovať odbornú pomoc na zostavenie a inštaláciu operačného systému

5. MONITOR: Pre mňa kľúčové: súčasné použitie 2 monitorov, ktoré mám a kúpiť nepotrebujem

6. CO VŠE POTŘEBUJI? (myslím) 8GB RAM, digitálny audio koax výstup, digitálny optický výstup SPDIF, wifi a hlavne: SSD na operačný systém (ostatné HDD na dokumenty a multimédiá mám)

Ďakujem za tipy...

Peter G.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vďaka M-pol a ms, v prvej fáze skúsim nainštalovať Win7 na nový SSD disk a uvidím, aké veľké "osviež… poslední
hebrer 28.07.2013 12:36
hebrer

Vďaka M-pol a ms,
v prvej fáze skúsim nainštalovať Win7 na nový SSD disk a uvidím, aké veľké "osvieženie" to prinesie súčasnej zostave. Prípadný druhý krok bude odpredaj tohto systému a zostavenie nového. Navhrnutá zostava je fajn, určite by bola výkonovo o niekoľko rokov vpred.
Peter

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru