Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefungující USB + NAS server

Před pár dny u mamky v práci přestala fungovat USB (obě přední nejely, ale zadní jo). Další den nefungovalo ani zadní. Někdy flashku strčíte do jednoho USB a nevidí ju to, v druhém jo. Pak to ale tvrdí, že není flashka připojená. Ok, mysleli jsme, že je to hardwarem. Pak ale ten samý problém začal mít i druhý PC - který je na něj síťově napojený.
Jelikož se to vysktuje u obou naráz, čím to může být, virus? Setkal se někdo s tím? Nebo proč se to děje?

Druhá věc:
Na mamku se před nedávnem přisál takový člověk - charakter něco jako ti v dokumentu Šmejdi, kteří se obohacují na naivitě důchodců. Na mamce se přisál v tom, že nerozumí počítačům a nakoupila kvůli němu jakýsi přístroj. A účtoval si nehorázné sumy za jednoduché úkony. Ten přístroj má takovýto: http://pctuning.tyden.cz/software/zalohovani-zachr ana-dat/20780-uvod-do-nas-serveru-vas-domaci-cloud

Může mi někdo nějak po lopatě vysvětlit k čemu ta věc je? Aby se na to někdo napojil domů, tak musí mít doma nějaký přístroj? Ta osoba, co se na mamku přisála, tak je nějak na tu věc napojená, takže nám jde o to, jestli ji můžeme nějak na dálku odstřihnout a využívat to sami.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny