Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pravomoci jednotlivých účtů.

Zdravím přáelé,

mám jeden takový větší problém. Přeinstaloval jsem systém Windows (mám Win Vista 32bit Home Premium) z důvodu, abych vytvořil rozdělení disku pro jednotlivé účty v PC. Disk má 380 GB.

Nejprve jsem si to představoval tak, že DISK rozdělím takto:

40 GB Primary Disk - Jen Windows
60 GB Primary Disk - Program Files

Už. účet 1 (admin) - 80 GB
Už. účet 2 (user) - 70 GB
Už. účet 3 (user) - 60 GB
Už. účet 4 (user) - 30 GB

+ jeden disk 60 GB na zálohu. Představoval jsem si to tak, že už. účet admin uvidí samozřejmě všechny disky, vč. userů disků. A potom, že jednotlivý USER uvidí pouze Windows Disk + Program Files (kde by měli samozřejmě omezená práva) a viděli jen svůj user disk, kde by měli kompletní práva.

TENTO způsob mi přišel nejlepší avšak jsem nepřišel na způsob, jak to udělat. Možná mi v tom brání i moje počítačové možnosti. Ale ví-li někdo a není-li to obtížné, nechám se poučit.
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________________________________________

Problém jsem vyřešil jinak a zřejmě hůř. Původní disk 380 GB jsem rozdělil přes správu disků na půl - 190 GB a 190 GB.

190 GB jsem rozdělil mezi USERY přes vlastnosti - nastavení kvót. Každý má určitý počet GB. Problém je, že kdokoliv (i jiný user) na tento disk něco uloží, vidí to i ostatní useři a mohou to dokonce i smazat, což je špatně. Lze někde nějak nastavit pravomoci, aby každý viděl pouze svoje data a mohl si s nimi dělat cokoliv?

Dále jsem z druhého 190 GB disku (kde jsou i Windows) vzal 50 GB pro sebe a těchto 50 GB bych potřeboval nějak skrýt, aby nikdo tento disk neviděl, pouze já, administrátor! Vytvořil jsem to přes cestu registru HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \Explorer a tam vytvořil klíč s názvem NoDevices a tak disk skryl. Jenže skryl pro všechny, včetně mě - administrátora. Je nějaký lepší a hlavně SNADNĚJŠÍ ZPŮSOB?

Dále na Disku C:// kde zbylo 150 GB jsem každému Userovi vytvořil kvótu, kde mají pouze 5 GB na ukládání, protože má každý svůj disk na Data. Problém je, že při přihlášení vždy vyskočí nějaký script myslím s varovnou hláškou C:/Users/... - dělá to u každého účtu.

Dokáže mi někdo pomoci? Tak, aby ADMIN měl přístup ke všem diskům, user pouze ke svému - měl k němu plná práva, neviděl ostatní? Nebo nějaký způsob, jak to jinak vyřešit?

Děkuju moc, chlapi!!!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
práva má c: má windows nastavené automaticky. pokud tě rozčiluje umístění uživatelských "knihoven" n…
lední brtník 03.08.2013 11:55
lední brtník
Zdravím, jak jsem už zde psal, systém recovery vážně nefungoval. Musel jsem to řešit jinak a velmi… poslední
Izmael 03.08.2013 20:15
Izmael
Tak mam další problém, pučil sem si od kámoše originální DVD s Vistama a když se je snažím nabootova…
Izmael 03.08.2013 12:50
Izmael
a recovery nefunguje? Určitě bych se snažil obnovit nejprve přes recovery, už jen kvůli potenciální…
touchwood 03.08.2013 13:23
touchwood
Ano, recovery nefunguje, to jsem zapoměl dodat. Nevíte co s tím? nový
Izmael 03.08.2013 13:47
Izmael

práva má c: má windows nastavené automaticky.
pokud tě rozčiluje umístění uživatelských "knihoven" na c:, kde skutečně nemají co dělat, změň to uživatelům v registrech.
práva na datovém disku d: nastavíš jednotlivým adresářům podle toho, co můžou společně sdílet nebo kam nemají lézt.
jednotlivé oddíly pro uživatele jsou nepružné a nesmyslné. já mít takového admoša doma, tak mu ten systém zformátuju a vůbec ho k pc nepustím, dělá víc škod než užitku.

Dále na Disku C:// kde zbylo 150 GB

k čemu? máš windows 10 nebo proč takový nesmysl?

Zdravím,

jak jsem už zde psal, systém recovery vážně nefungoval. Musel jsem to řešit jinak a velmi složitou metodou, protože Windows ani nechtěly nabootovat z CD, neustále nabíhal Systém recovery.

Nicméně, Windows už mám a disky zůstaly rozdělené. Lze mi tedy, prosím, poradit, jak uživatelům v registrech změnit to, aby knihovny existovaly na Odílu D://? Kde to změnit?

A také mám ještě jeden oddíl navíc a ten bych potřeboval, aby ho viděl pouze administrátor. Co kde změnit?

Díky moc za vše. Připomínám, jde o Win Vista 32 bit Home Premium.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru